Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Иска ми се да вярвам, че козметиката която се прави за бебета и деца е с по-висок стандарт и съотвено по-безопасна, защото кожата на мъницит...

Бебешки работи

Иска ми се да вярвам, че козметиката която се прави за бебета и деца е с по-висок стандарт и съотвено по-безопасна, защото кожата на мъниците е много чувствителна и нежна и лесно може да бъде увредена. Подари тази причина доста възрастни ползват бебешка козметика, защото е по-безвредна отколкото козметиката за възрастни. Не твърдя със сигурност, че това е така, но тъй като в момента вкъщи има два детски продукта, които са описани единия като био, а другия като изцяло натурален реших да ги пробвам и аз и да споделя с вас впечатленията си.

Започвам с шампоана Biotrade Baby, мостри от който получих с априлската кутия на Prettybox.


Мих децата с него, пробвах го и на себе си. И без това производителите го описват като подходящ както за деца, така и за възрастни с чувствителна кожа и скалп. Въпреки присъствието на думата Bio в името на фирмата не намирам данни тя да е сертифицирана като производител на био и натурална козметика. Проверих всички съставки на шампоана и от тях две не ми харесват: Phenoxyethanol, който се използва като консервант и дразни кожата и очите и добавеният парфюм.


Хубаво е, че няма SLS и всички други съставки според Skin Deep database са безопасни. Личните ми впечатления от шампоана са: мирише съвсем леко и бебешки, след измиване почти не се усеща тази миризма; пени се малко и е хубаво да се разреди с вода преди нанасяне, за да се измие добре косата; измива добре, но при мен и при дъщеря ми не помогна кой знае колко за сресването на косата. Като цяло не мога да кажа, че съм недоволна от шампоана, но не съм и впечатлена. Освен това специално го пробвах и при мен дразни очите, което е логично предвид споменатата по-горе съставка, но опаковката и описанието му го рекламират като продукт "без сълзи".

Другият продукт, който ми е подръка за проба, е бебешко олио за тяло на Bio G. Фирмата е нова и не бях чувала за нея. Подариха ми това бебешко олио и тогава потърсих повече информация за производителя. Не намирам да имат сертификация за натурално производство (update: всички техни продукти са изцяло натурални и са със Био сертификат), но те самите се описват като фирма, която съчетава "в своята бебешка козметика сребърна вода с натурални съставки, висококачествени растителни масла и билкови екстракти."


Състав на олиото: сусамово масло, бадемово масло, екстракт от нар, зехтин, екстракт от лайка и невен. Точно това пише и на етикета, на латински разбира се, проверих всички съставки и всички се оказаха безопасни, което е супер.

Реших да пробвам олиото след баня, за да усетя най-добре действието му. Останах доста изненадана от консистенцията му. Реално то не е течно както се очаква от едно олио, а е гъсто като смес от няколко масла, които не са се разтопили и седи по-скоро като крем, но е доста удобно за ползване и така. Ароматът е доста свеж, приятен и лек. При допир с кожата веднага се разтапя, лесно се втрива и попива доста добре. Не е тежко и мазно и е приятно за ползване. Много ми хареса олиото, затова го деля с децата и го използвам за по-сухите участъци на тялото си, а тях ги мажа целите. Допадна ми продукта и бих пробвала и другите неща, които произвежда фирмата, нищо че са бебешки.
 
Ще се радвам да прочета за вашите впечатления от продукти предназначени за деца и бебета, ползвали ли сте такива и доволни ли сте от тях?

0 коментара: