Един блог за всичко останало

Home Top Ad

Добро утро, слънцето май вече трайно се появи и навън става все по-приятно. Да започнем деня с малко грижа за лицето. С марката Casyopea се...

Маска за лице с кайсиеви костилки Casyopea (Apricot peeling mask)

Добро утро, слънцето май вече трайно се появи и навън става все по-приятно. Да започнем деня с малко грижа за лицето.

С марката Casyopea се срещнах във фейсбук. Те предлагат ръчно направени сапуни, свещи и различни козметични продукти за тяло и лице. Сдобих се с няколко техни неща и днес ще ви запозная с едно от тях - пилинг маската с кайсиеви костилки. Маските за лице са толкова различни по състав, действие, цвят и т.н., че ми е много интересно да експериментирам с тях.


Casyopea залагат на натуралните съставки и уникални аромати и всеки техен продукт е своеобразна спа процедура, което много ми харесва. Маската е с мъничка кутийка с много симпатичен етикет, моята е от по-стара партида, но при новите разликата е само в етикета. Има си фолио, което я предпазва от изсъхване и от чужди ръце.

Описана е като деликатна пилинг маска за всеки тип кожа. Очаквания резултат е нежен и дълбок пилинг и приятна и витализирана кожа с ухание на кайсия. Да видим какво имаме в кутийката. Маската е бяла с множество миниатюрни оранжеви частички. Ухае много приятно сладко, но поне аз не откривам мирис на кайсия в аромата й. Изненада ме консистенцията й. Очаквах да е по-течна, а тя реално е като гъст крем с ексфолиращи частици.

Нанася се върху леко намокрено лице. Смлените кайсиеви костилки се усещат осезателно, трябва внимателно да се ползва, защото ако натисна по-силно и после лицето ми е зачервено. Няма спор, че изпълнява предназначението си и то добре. Масълцата, които съдържа маската в това време се разтапят и попиват в кожата. В нея има: масло от шеа (изглажда, регенерира, омекотява), витамините А, Е, F, глицерин, екстракт от невен, жожоба, лайка, витамин Е (натурален консервант), екстракт от конски кестен (предотвратява зачервявания, успокоява, свива капиляри), пчелен восък (противо възпалително, омекотяващо, изглаждащо, подхранващо действие).


След като измия маската имат усещането, че измивам само кайсиевите частици, а отдолу остава един леко мазен слой, който обаче попива в кожата и я прави много мека и почистена. Притеснявах се да не остава мазна след това, но няма такова нещо. Кожата ми не лъщи, гладка е и мирише приятно. Дори не е нужно да нанасям дневен крем след използването на продукта, тъй като маската изпълнява и неговата роля. Изобщо много съм доволна от маската и ако имаше как ще я ползвам всеки ден, но не съм сигурна, че прекаленото ексфолиране ще ми се отрази добре.

Препоръчвам ви да се запознаете с продуктите на Casyopea и ще се радвам да споделите дали сте ползвали някои от тях.