Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Получихме като подарък за Нова година (не ме питайте коя точно, толкова от отдавна отлежават тези трюфели) бонбониера с 21 трюфела. По принц...

Duc d'O Milk Chocolate Truffles

Получихме като подарък за Нова година (не ме питайте коя точно, толкова от отдавна отлежават тези трюфели) бонбониера с 21 трюфела. По принцип думата трюфел я свързвам с бонбоните във форма подобна на пирамида, поръсени с какао, но явно има различни видове трюфели и тези са едни от тях. Кутията е от лимитираната серия WINTERTALES, която е предназначена за зимния сезон, но мисля, че могат да се купят по всяко време.




Според информацията, която намерих за производителя, те предлагат един от най-качествените шоколадови изделия. На кутията се виждат рошави шоколадови бонбони, които малко ми заприличаха на нашите Таралежки, само дето шоколадовите пръчици са заменени с шоколадови стърготини.


В кутията се побират 21 бонбона, от които едва успях да спася няколко, за да напиша тази публикация, защото другите бяха разграбени моментално. Леко заоблени, направени от млечен шоколад, покрити със споменатите по горе стърготини, които за съжаление не са толкова много колкото на снимката. Част от тях бяха изпадали в кутията и също влязоха в употреба. Докато си хапвах бонбони също имаше ръсене на шоколадови стърготини.

Отхапвайки трюфела, външната му коричка се счупва и от вътре се показва по-светъл пълнеж. Това е шоколадов мус, който направо се топи в устата и е много нежен и вкусен. Обвивката от млечен шоколад също има богат и наситен вкус, като мусът е малко по-сладък от външността и двете се съчетават много добре. Останах с усещането, че си хапвам крем, а не шоколад.

Интересно е, че в съдържанието пише, че има ванилия, но бонбоните не миришат на нищо - нито на шоколад, нито на ванилия.



Много са хубави бонбоните, личи си качествения шоколад, но за да им се наситя трябва да изям поне половин кутия. Цената е около15-16 лв за кутия от 250 g.

0 коментара: