Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Докато другите момичета пишат за термалните води, аз ще съм наопаки и ще пиша за флоралните. Всъщност причината е, че термалната ми вода свъ...

Флорална вода Роза от Екомаат (Rose Floral water)

Докато другите момичета пишат за термалните води, аз ще съм наопаки и ще пиша за флоралните. Всъщност причината е, че термалната ми вода свърши, а флоралната, която ще ви представя днес много си я харесвам и държа да знаете за нея.
Снимката е от страницата на Екомаат България
Тъй като доскоро си нямах понятие какво точно представляват флоралните води, започвам с кратка информация. Те представляват билков извлек, който се получава при дестилация на различни растения. Казано накратко флораните води са един по-мек вариант на етеричните масла, по-леки като аромат и по-безопасни за употреба. В зависимост от растението, от което са извлечени имат различни приложения, като се добавят в козметични продукти или се ползват самостоятелно.


Аз си имам флорална вода Роза, която е 100% био органик продукт и се препоръчва за: поддържане кожата на лицето, почиства, тонизира, подобрява хидратацията и pH на кожата. Хубаво е, че е подходяща за всички възрасти и за всеки тип кожа.

Водата е в стилно шишенце от медицинско стъкло. Предполагам идеята е свойствата и миризмата на флоралната вода да се съхранят максимално дълго време. За съжаление трайността и е едва 3 месеца след отварянето, но при мен няма опасност да застой. Ароматът за мен е прекрасен. Мирише на рози,  сладко, опияняващо и напомнящо на локум.

Аз я използвам за почистване на лицето и преди нанасянето на дневен или нощен крем. Почиства хубаво и оставя кожата ми свежа. По-мазните кремове, макар да избягвам такива, повечето ми натурални са с преобладаващи масла вътре, попиват по-добре и не оставят толкова мазна следа, ако преди това съм минала лицето си с флорална вода.

Цената е 9 лв за 100 ml, което се оправдава от съставките и качеството й. Флоралната вода е българско производство, на фирма Екомаат и е сертифицирана като органик продукт. Жалко само, че шишенцето няма пулверизатор, за да си я пръскам, но тогава сигурно ще свърши за седмица :)

2 коментара:

  1. Преди си бях купила невероятна розова вода от производител. За съжаление вече е стара и е останало съвсем малко, и няма същите качества.
    Тази къде бих могла да я открия?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има я онлайн в повечето био магазини, предполагам, че и в реалните такива може да се намери. Иначе ето сайта на производителя: http://www.ecomaatshop.com/bg/index.php

      Изтриване