Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Добър ден и от мен. Дойде ми вдъхновението да пиша и няма начин да не засегна темата за слънцезащитните продукти, при положение, че няколко ...

Avene Emulsion SPF 50+

Добър ден и от мен. Дойде ми вдъхновението да пиша и няма начин да не засегна темата за слънцезащитните продукти, при положение, че няколко месеца ще са ни доста необходими. Сутрешният дъжд искаше да ме откаже от публикацията, но слънцето го измести и мога спокойно да я пусна като актуална.

Кожата ми е доста светла, но не съм много сигурна към кой фототип принадлежа. Често при обличането на къси дрешки предизвиквам учудване в хората как може да съм толкова бяла - като сиренце, като пуканка и други такива определения. Колкото и да обичам топлината на слънчицето, винаги изгарям и се зачервявам като раче, ако не ползвам слънцезащитни продукти. Две от децата ми също са наследили моята кожа, а и баща им е бял с лунички, така че за цялото семейство е задължително да се предпазваме по някакъв начин.

В момента аз лично не ползвам интензивно продукти за фотопротекция, защото се показвам навън или сутрин преди 10 или следобед след 5 и то за не повече от 1 час. Все пак не пропускам да си намацам лицето. За целта сега използвам мостри на Avene Emulsion SPF 50+, която се препоръчва за фототипове I и II и осигурява много висока защита за чувствителната кожа.


Емулсията е бяла на цвят, стандартно за такъв тип продукти. Не е гъста, но трябва бързо да се разнесе, защото при размазване бързо съхне. Не остава бяла следа по кожата и не се усеща мазен филм отгоре й. Има лека, приятна миризма, на лято и слънце :)

Оказа се доста икономичен продукт, може би защото нежен като консистенция и малко количество ми стига за лицето и още толкова за ръцете. Краката ми не са толкова податливи на изгаряне, а и тях ги мажа с кокосово масло.

Налице е матиращият ефект обещан от производителя. След като се прибера не я измивам и забелязвам, че Т зоната ми по-бавно се омазнява след като съм ползвала емулсията. Не съдържа силикони и парабени, приятна е за употреба и си върши работата - какво повече да иска човек :)

1 коментар:

  1. Благодаря, че сподели отзиви :) Аз засега ползвам един на Ла Рош Позе и съм много доволна. Много важен за мен е матиращият ефект и немазната формула :)

    ОтговорИзтриване