Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Преди доста време четох мнението на Ели за това масажно блокче, сетих се за моето и после пак го забравих. Вследствие на голямото разчиства...

Масажно блокче Shimmy Shimmy от Lush


Преди доста време четох мнението на Ели за това масажно блокче, сетих се за моето и после пак го забравих. Вследствие на голямото разчистване за началото на годината, то пак дойде на дневен ред и си викам "край, вече ще го ползвам". Моето така си стоеше в кутията, в която го получих, не вярвам да се е развалило, само беше малко състарено, т.е. по-твърдо, малко изсъхнало и леко пукнато. От допирът с другия продукт на Lush даже се беше сдобило с червени петънца.

На пръв поглед не изглеждаше много блестящо, но разтърквайки го се озовах пред милиони ярки частички слепени със съвсем малко масла според моето виждане. Не знам дали заради брокатите, но много трудно се плъзга по кожата. Освен това по-скоро се троши, отколкото маже, но може да е заради напредналата му възраст. Пробвах да го подържа малко над парното и като се размекне се борави по-лесно с него.Блясъка ми идва прекалено много и честно казано заради него не мога и да преценя дали маслата действат добре. Пробвах го само на тялото, макар да пише, че може да се ползва и по лицето и даже по косата, но не мисля, че ще се престраша да се намажа и там. Хрумна ми да го сложа като блясък за устни, хем частичките ексфолират, хем маслото омекотява. Остава по дрехите, по ръцете, по лицето и където другаде пипна, добре е, че лесно се измива с вода.


Като миризма е много приятно, дори в момента ароматизира стаята ми. И на кожата ми мирише хубаво, не усещам да е на ванилия, а е по-скоро някаква смесена китка.


За съжаление това не е моето масажно блокче, идва ми прекалено ексцентрично. Ако ги нямаше брокатите с удоволствие бих го ползвала, но не обичам чак толкова блясък. Може би заради аромата ще се помъча да го използвам до край на по-скришни места, пък барем успея да преценя дали хидратира и омекотява както го описват.


От към съставки е добре, с изключение пак казвам на броката: Какаово масло (Theobroma cacao), Брокат с преливащи се цветове (Polyethylene terephthalate and Acrylates copolymer), Твърдо масло от ший (Butyrospermum parkii), Парфюм (Perfume), Масло-абсолют от ванилия (Vanilla planifolia), Масло от меча пета (Salvia sclarea), Лавандулово масло (Lavandula angustifolia), Бензоева смола (Styrax tonkinensis pierre), *Линалол (*Linalool), *Кумарин (*Coumarin)

2 коментара:

  1. Ох и аз нещо не мога да се спогодя с моето шими-шими. Използвах го 1 път и дрехите ми още имат брокат. Сега си стои и се чудя как да го доизхабя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Намерих ново приложение на масажното блокче - използвам го след епилация под мишниците или по краката, за да омазни кожата, че е суха и не ми пречи толкова, че там блести.

      Изтриване