Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Както става ясно от заглавието тези питки не са сложни за направа, но пък затова са много вкусни и вкъщи са любима закуска и сутрин и следоб...

Бързи, лесни и вкусни содени питки

Както става ясно от заглавието тези питки не са сложни за направа, но пък затова са много вкусни и вкъщи са любима закуска и сутрин и следобед. Позволяват експерименти със съставките и всеки може да си ги направи по свой вкус.


Моята рецепта, която реално е рецептата на мама, е:

Продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. сода за хляб
1 ч.ч. натрошено сирене
2 1/2 ч.ч. брашно
масло

В тестото може да се добави настърган кашкавал, малко захар, яйце, поне аз с такива продукти съм пробвала и пак стават питките. Но ако нямате и тези написани по-горе са достатъчни.

Приготвяне:
Содата се гаси в киселото мляко, след това в него се сипва сиренето и брашното, докато стане меко тесто. При мен обикновено отива малко повече брашно, така че имайте го предвид. След като е готово, тестото се разделя на малки топки, които леко се сплескват и се нареждат в намазана тавичка.


В центъра на всяка слагам по парченце масло и малко сиренце и повдигам краищата, за да стане като торбичка. Пека до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна.

0 коментара: