Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Dolfin е марка белгийски шоколади. Подарък ми е, не знам от къде е донесен, но предполагам от Белгия :) Избрали са ми тъмен шоколад с пресен...

Dolfin Dark chocolate with Fresh Ginger

Dolfin е марка белгийски шоколади. Подарък ми е, не знам от къде е донесен, но предполагам от Белгия :) Избрали са ми тъмен шоколад с пресен джинджифил. Обичам тази подправка, често готвя с нея, но ползвам такъв на прах, защото не люти толкова. В шоколада обаче е използван пресен джинджифил предполагам настърган, поне с такова впечатление оставам от опаковката, което му придава леко лют вкус.

Но да започнем подред. Опаковката е много интересна. Направена е като джобче или писъмце, а вътре ти поднасят шоколад, много ми хареса идеята й, искам повече такива нестандартни опаковки и шоколади. Обвита е цялата в найлон, така че да се запази и да си съхраняваш шоколада вътре и да го хапваш по парченце на ден. Допълнително самият шоколад е обвит в още една опаковка, на която са показани няколко от другите вида сладки изкушения на марката.

Блокчето е 70 грама и не е разграфено на малки парченца както доста голяма част от шоколадите, а на правоъгълни блокчета. Бяха ми оставили само половината шоколад и никой не смееше да го пипа до второ нареждане, затова не съм го снимала целия. Ароматът му е много приятен, наситен, на какао, тъмно и леко сладко. На места в структурата му се забелязват малки дупчици, като мехурчета, без да са запълнени с нещо. Видими следи от джинджифила няма.


Вкусът му в началото е леко горчив, после приятно сладък, докато дойде лютата нотка. Тя обаче не е много силна, а приятно допълнение към наситения шоколадов вкус и мирис. Много приятно съчетания се е получило между шоколад и джинджифил. На мен повече ми харесва отколкото шоколадите с люта чушка. След като си хапна малко Dolfin в устата ми остава леко горчив вкус, а лютивото се усеща при преглъщане.


Интересен като вкус и вид шокола, личи си качеството, препоръчвам ви да го пробвате. Харесва ми, че е натурален, с приятна текстура и различен. Ето и съдържанието: cocoa mass, sugar, ginger, cocoa butter, natural vanilla, emulsifier: soya lecithin. Cocoa solids: 52% min.

0 коментара: