Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Този почистващ гел на Oriflame така си залежава в шкафчето, даже не помня преди колко време си го поръчах, но ето че дойде и неговия час да ...

Pure Skin Face Wash (with Grapefruit)

Този почистващ гел на Oriflame така си залежава в шкафчето, даже не помня преди колко време си го поръчах, но ето че дойде и неговия час да изгрее. По принцип върви в комплект с тоник за лице също с грейпфрут, тогава не го взех, защото имах други продукти, които ползвах като тоник, но сега си мисля, че нямаше да е зле да работят двете заедно.


Ползвам гела сутрин и вечер за измиване на лицето след като съм го почистила. Подходящ е за всекидневна употреба и въпреки опасенията ми, че щом е за борба с пъпките, ще е агресивен, се оказах неправилно предубедена. Консистенцията му е точно гелообразна, точи се като желе от дюли и на външен вид така изглежда. С приятен, свеж аромат, може и да загатва леко на грейпфрут, но за мен не е достатъчно цитрусов, можело и повече парфюмче да им се откъсне от сърцето.



Нанасям го на мокро лице и масажирам, нужно е малко количество за цялото лице. Става на бяла пяна и като търкам продължително добива консистенция като на крем. Оставям да поседи малко, за което време бялото изчезва и сякаш попива в лицето му. В началото се усеща как охлажда лицето ми и точно преди да се превърна в айсберг изчезва, без да опъва, стяга и т.н. Гелът може и веднага да се измие, но аз четох някъде, че трябва да се постои малко с него и така го ползвам.

Измиването ми е малко трудно, затова най-добре под душа да се ползва, иначе успявам да се намокря като с пръскачка, докато си изчистя лицето. Както казах понеже е смесица между гел и желе имам чувството, че е залепнал на лицето ми и затова няколко минути го мия от там. Определено кожата ми изглежда много по-чиста след цялото това търкане и миене, е разбира се и измиващото средство има принос за това.



И за моя почуда изобщо не е суха, зачервена или протестираща по какъвто и да било начин срещу тези мои действия. Точно напротив, мека, свежа и почистена е, което ми харесва. Не бих казала, че ми свива порите или предотвратява появата на пъпки, защото нямам акне, а тук таме осмелили се да ме безпокоят гадини, които се появяват когато си искат. Но за почистване на лицето е много добър продукт въпреки наличието на SLS и две други съставки, които не се харесват много на сайтовете за проверка на козметика - PEG-7 Glyceryl Cocoate и Salicylic Acid, има и добавен парфюм, но както казах не са прекалили с него.

1 коментар:

  1. Мили момичета ,препоръчвам Ви горещо и БГ сайта за натурална и билкова козметика на Apivita и Korres.Приятно съм изненадана от разнообразието на продукти за всеки тип кожа и нужда,изгодните им цени и специалните летни предложения за слънцезащита!!!!Ето ги и тях : www.inpharmacy.bg

    ОтговорИзтриване