Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

За добро утро и за закуска в първия ден на април ви поднасям валентински шоколадови бонбони :) Според мен няма нищо лошо денят да започва съ...

Nuts about you bombons

За добро утро и за закуска в първия ден на април ви поднасям валентински шоколадови бонбони :) Според мен няма нищо лошо денят да започва със шоколад и когато имам възможност точно така правя. Героите на деня са десетина шоколадови сърца, които са част от подаръка ми от Chocolaterie Amelie. В прекрасна шоколадово кафява кутийка с панделка ме чакат 5 различни вида бонбони - Precious pistache, Wonderful walnut, Handsome hazelnut, Pretty pecan и Awesome almond.



Първо впечатление - миришат просто уникално, направо затварям очи и се потапям в аромата им. Интересно, че при отделните бонбони не усещам различен аромат, дори почти никакъв, но когато са заедно и магията става. Изглеждат едновременно невинно и изкушаващо и ми се иска да изсипя цялата кутийка в устата си. И са толкова цветни, четири вида са от кафяв шоколад, а едните са от бял.

Започвам със скъпоценния шам фъстък, който е в лилаво. Цветът е само отгоре и под обвивката от млечен шоколад има прекрасен крем в във фъстъчен (светло жълтеникавозелен) цвят, който се разтапя на езика ти. Божествен е, вкусен, не прекалено сладък и много нежен.


Продължаваме след малко. Ще изчакам небцето ми да забрави чудесния вкус, за да е готово да посрещне  удивителният орех, който идва в бяло напръскано с шоколадово кафяво. Той изненадва с млечно орехов на цвят пълнеж и вкус. Доста силно се усеща ореха, но без да е натрапчив и неприятен, тъкмо напротив прекрасно мек и вкусен е. Белият шоколад допълнително обогатява вкуса и комбинацията определено си заслужава.



Следващата жертва паднала в името на блога е красивият лешник в шоколадово с изблици на червено. Неговата вътрешност е на балончета, хрупкава и ако я задържиш достатъчно дълго в уста се усеща много хубав лешников вкус. Отново добре премерена сладост, която не се натрапва, а увеличава удоволствието от бонбоните. Както сте разбрали не обичам прекалено сладките шоколади изкушения и засега съм просто възхитена от тези.

Номер 4 е хубавичък американски орех пекан. Нямам спомени досега да съм опитвала такива ядки и това е първата ми среща с тях. Жълто-зелена обвивка преминаваща в шоколад. Пълнежът е малко по-твърд от на другите бонбони, но при опитване се разтапя като крем, такъв е и на цвят. Има малки хрупкави частички, които трябва да са ореха и смея да твърдя, че е чудесен на вкус. Усеща се леко препечен и изкусителен аромат.

Дойде време и за последния по ред, но не и по значимост както говори името му величествен бадем. Моите малко са променили цвета си заради неправилното съхранение, а и предполагам заради съжителството с другите бонбони, иначе са с цвят наситен натурален шоколад. Да обвивката определено е натурален шоколад, с леко горчив вкус, който се потушава от бадемовата вътрешност, пълна сякаш със скъпоценни зрънца от ядки. Неговият вкус се усеща най-дълго след като съм изяла бонбоните, за да напомня, че любовта не винаги е сладка. Но пък нищо не пречи да започнете първо с него и после да го подсладите с останалите му събратя.


Трудно мога да кажа кой вид ми хареса най-много, затова ще ви оставя да опитате сами прекрасната бонбониера и да откриете вашия вкус.

0 коментара: