Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

От заглавието става ясно, че постът ще е с продукти за изхвърляне. Някои от тях се помъчих да ги използвам до край, но други захвърлих още с...

Махай се от тука, отивай на боклука


От заглавието става ясно, че постът ще е с продукти за изхвърляне. Някои от тях се помъчих да ги използвам до край, но други захвърлих още след 1-2 ползвания, та от тази гледна точка заглавието трябва да се разбира като продукти, които стават за боклука според мен, но не и за ползване.
 


Започвам с нещото, което изхвърлих първо  - парфюм Blue Grass от Elizabeth Arden. Беше ми подарък, което още веднъж доказва тезата, че не трябва да се подаряват парфюми, освен ако не знаеш кой е любимия на човека или имаш много добър вкус. В моя случай нито едно от двете неща не е на лице, затова се сдобих с този парфюм, който използвах точно два пъти. Много тежка сладникава миризма, която изобщо не ми мирише на цветя, а по скоро на гардероб пълен със стари дрехи и нафталин. Което ме кара да се съмнявам дали парфюма е бил оригинален, но четох по чуждите сайтове, че той така си мирише и го харесват жени над 60 години... След използването му се наложи да се изкъпя, за да премахна миризмата, която ми докара дори главоболие, а след това го изпратих на боклука.



Прасковено масло Икаров - не бих казала, че е директно за изхвърляне, по-скоро не виждам нещо, което да го отличава от другите масла на фирмата. Ползвала съм кайсиевото и кокосовото, сякаш всичките правят едно и също. Понеже се води антибръчково го нанасям покрай очите, но не виждам и особен ефект от него. Имам чувството, че от един съд са разливали в различни шишенца с различни етикети. Добре поне, че цената му е ниска.

Душ гел Лавандула от Kneipp - немска марка, известна с натуралните си продукти. Взех си три различни душ гела - роза, мента и лавандула. Разлика в действието на трите няма, само ароматите им са различни, но най съм разочарована от лавандулата. Никак не са го докарали на аромат, мирише доста изкуствено и в никакъв случай на лавандула, не знам и аз на какво точно. Освен това в състава има SLS и парфюм, иначе другите съставки биват, но не ми харесва аромата дори и за измиване на пода :)



Течен интимен сапун Билка - дълго време ползвах сапун или душ гел за цялото тяло, защото нямах проблеми с тях, дори за измиване на деликатните места. По някое време се наложи да се преориентирам и да си избера специален продукт за интимна грижа. Взех го набързо без да го помириша, което се оказа грешка. Силна, сладникава миризма, която не ми понася. Тъй като измива добре и не дразни, а и миризмата не я усещам после, продължих да го ползвам. Неразположението ми обаче не се подобни, въпреки че се лекувам и сякаш интимния сапун правеше нещата по-лоши, вместо да помага. Не го изхвърлих, а го пренасочих към тийнейджърката. Аз по препоръка на гинеколожката ми си взех интимен гел с pH 3.8 на SebaMed, три пъти по-скъп, но действащ ми по-добре, в комбинация с пробиотични тампони Ellen (и за двете ще пусна нова публикация, макар че тампоните не са козметика, но са част от грижата за добра интимна хигиена).

Крем дезодорант за тяло "Дева" - купих си го заради свежия аромат и липсата на алкохол. Не обещава да предпазва от изпотяване и не го и прави, а според надписа осигурява свежест и хидратация.  Проблемът е, че пръска на толкова силна струя, от която чак ме боли, особено на нежната кожа на подмишниците. Не обичам да си пръскам дезодорант по дрехите и косата и колкото и внимателно да натискам, когато го пръскам на кожата, пак се получава нещо като стрелички. Не знам в мен ли е проблема, а него ли, но няма да повторя покупката.

1 коментар:

  1. Заглавието е страхотно! При едно разчистване и аз изхвърлям доста "хубави" продукти.

    ОтговорИзтриване