Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Обичам продуктите на L'Occitane и много се зарадвах на подаръка с тази марка, който получих преди време. Комбинацията от променливо врем...

L'Occitane 10% Shea butter Moisturizing Lip Balm

Обичам продуктите на L'Occitane и много се зарадвах на подаръка с тази марка, който получих преди време. Комбинацията от променливо време с гаден грип, който се оказа доста упорит и още ме мъчи, напукаха устните ми. Цяло лято не съм имала проблеми, но влезе ли есента и почнаха да се белят и разраняват. Извадих от резервите овлажняващия балсам на L'Occitane и го подложих на тестване.



Продуктът е в пластмасова тубичка с интересен накрайник за нанасяне. Представлява полусфера с дупчица в края, през която излиза балсама. Честно казано не ми се струва много хигиеничен този начин за ползване, защото успявам да омажа целия накрайник заедно с капачката. Трудно ми е и да регулирам количеството, което излиза. Докато тубичката беше пълна, беше по-лесно, но отивам към края и при силно стискане изкарвам повече от колкото ми трябва.

 

За разлика от повечето балсами, този не е под формата на твърдо масло, по-скоро е като размекнат маслен крем. Нанася се лесно, не лепне, не е прекалено мазен, ползвала съм и по-мазни балсами. Леко горчи, без да искам го опитвам от време на време. Не е много траен и след половин час го няма, така че е по-добър за ползване преди червило или гланц да заглади устните, а не за дълготрайна грижа. Ползвах го през деня, а вечер си слагам по-мазен и траен балсам, който да действа на устните ми през нощта. Вярно, че омекотява и хидратира, но сякаш ефекта е временен и ако е по-сериозно положението, ще трябва непрестанно да се мажа с него, ако искам да имам гладки устни.



Съдържа 10% масло от шеа, което не ми се струва кой знае колко и пчелен восък. Ето целият състав:

Vegetable Oil (**), Ricinus Communis (Castor) Seed Oil (**), Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides (**), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (*), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (*), Cera Alba/Beeswax (*), Hydrogenated Castor Oil (**), Hydrogenated Palm Kernel Glycerides (**), Hydrogenated Palm Glycerides (**), Parfum/Fragrance (**), Tocopherol (**), Linalool (**), Benzyl Benzoate (**)


Тези звездички указват, че съставките са или органични или натурални и заради това и продукта е сертифициран. Не съм го виждала да се продава в България, но може да се купи онлайн от доста сайтове в чужбина. Количеството е 15 ml и след отваряне е годен 6 месеца, но аз го изразходвам по-бързо. Харесва ми балсама, но не съм впечатлена от бързото му изпаряване и не много удобната за ползване опаковка.

2 коментара:

  1. Здравей, балсамът се придава в България под формата на тубичка и под формата на стик :) точно него не съм ползвала, но сигурно за в бъдеще ще си го купя :) поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Мая, моля сподели от къде може да се купи в България, хубаво е да я има тази информация. Благодаря!

      Изтриване