Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

В началото на март се похвалих във фейсбук с новата си бамбукова четка за зъби. В края на женския месец е време да споделя по-пълно впечатле...

Norte Eco Friendly Bamboo Toothbrush


В началото на март се похвалих във фейсбук с новата си бамбукова четка за зъби. В края на женския месец е време да споделя по-пълно впечатлението си от нея, за да знаете за какво става въпрос. От доста време се озъртам за еко вариант на това приспособление и докато при пастите вече има добър избор като например моята на Lavera, то при четките положението не е така или поне аз не съм попадала. По едно време дори се бях замислила да си взема мисвак (дървена пръчица за почистване на зъби), но само с мисленето останах.

От Norte Bamboo ме изненадаха приятно с предложението да пробвам техния продукт, който се явява нов за България. Както става ясно от името Norte Eco Friendly Bamboo Toothbrush е четка за зъби направена от бамбук и това я прави 100% био разградима и екологична. Освен това обаче бамбука, от който се произвежда, не се използва за храна от пандите и расте много бързо, с което не се застрашава нито популацията на тези сладки животинчета, нито растителността там някъде.


Влакната са направени от рециклиран висококачествен найлон, който е бързоразградим, така че според производителите спокойно може да си боднете четката в градината след като спрете да я използвате. Между другото аз смятам точно това да направя, за да видя какво ще се получи, само се надявам кучето да не я вземе за играчка.

И да минем към основното - как се справя Norte Eco Friendly с почистването на зъбите. Първото ми впечатление беше, че четката е много лекичка и удобна за ползване. Достига си където трябва и въпреки, че влакната са меки, успяват да свършат работа. За добрият резултат има принос и пастата, но за нея друг път. Всички четки на Norte Bamboo са soft и са специално за чувствителни венци, но през първата седмица при мен имаше кървене. Това се получава при всяка смяна на четката и според зъболекаря не може да се направи нищо, понякога венеца дори сам започва да кърви на едно определено място без да го пипам. След като посвикнах с четката обаче вече нямам проблеми и така ще е до следващия път.


Хареса ми, че Norte Eco Friendly се почиства много лесно и за разлика от други четки, които съм ползвала между влакънцата й не остава паста, което винаги много ме е дразнело. Колкото и да ги мия все успява да се загнезди нещо там, докато при бамбуковата четка това го няма. Притеснявах се, че бамбука ще пострада от честото намокряне, но няма такова нещо. Съхне и много бързо, което също е плюс. Опаковката на четката също е еко, защото е направена от рециклиран картон, който после пак може да се използва, а не да стане на ненужен отпадък.

Цената е повече от достъпна и си заслужава вложението. В момента ползвам тази с белите влакна, а имам и с черни, която съдържа активен въглен, познат с антибактериалното си и избелващо действие, така че ще споделя по-късно дали има разлика между двете. Жалко само, че няма детски четки, за да сменя и тези на децата.

Norte Eco Friendly Bamboo Toothbrush са ми изпратени за проба, но мнението за тях е лично мое и в тестването не пострада нито един зъб :)

0 коментара: