Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

В днешната публикация ще включа два шоколада на гръцката марка ION. Могат да се намерят на доста места у нас и са на достъпна цена, така че ...

ION Break - млечен шоколад с цели бадеми и бял шоколад със стафиди, бадеми и лешници

В днешната публикация ще включа два шоколада на гръцката марка ION. Могат да се намерят на доста места у нас и са на достъпна цена, така че ако ви заинтригувам, ще можете да си ги намерите. Серията Break са джобни шоколадчета, които тъкмо да ти стигнат да утолиш глада си за сладко, макар че на мен двата ми дойдоха в повече и си оставих за следващия ден.





Всеки от тях е с по 16 парченца, които са си дебелички и тежат общо 85 грама. Така че външният вид на шоколада е леко измамен, а се оказва, че никак не е малко, при положение, че обикновените шоколади са по 90-100 гр. Въпреки дебелината си, се чупят лесно, с ясно пук, без да се смачкват.



В млечният шоколад има по един цял бадем в почти всяко парченце, но се срещат и разполовени ядки, което ни най-малко не пречи на вкуса му. Ароматът му е съвсем лек, почти недоволовим. Разтапя се дооооста бавно, чак нетърпимо и освобождава скрития бадем и едновременно с това сладката си нотка. При дъвчене е мек и сладостта му ти идва в повече, затова предпочитам да го оставя да се разтече из устата ми и постепенно да усетя сладостта. Съчетанието между млечния шоколад и по-скоро неутралните като вкус бадеми се е получило много добре и ми харесва.



Белият му приятел е по-ароматен, въпреки че според съдържанието към двата е добавен един и същ аромат. Също така белият шоколад е и една идея по-сладък, а съдържащите се в него стафиди, бадеми и лешници не позволяват да се остави да се разтопи напълно и е нужно и се налага по-рано да се сдъвче. Стафиди носят допълнителна сладост, но тя не е така натрапчива като на шоколада. Ядките отново са в ролята си на неутрализиращи съставки, но не могат да се справят така добре в този случай и след 2-3 парчета ми става прекалено захарно в устата, за да продължа.


Определено млечният шоколад е по-добър от двата според мен, но пък белият предлага интересно съчетание от бял шоколад и бадеми, лешници и стафиди, което не се среща често сред другите марки сладки изкушения. Споделете кои други шоколади на марката си заслужават опитването.

0 коментара: