Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Tohi chocolat bio caramel au beurre sale си купих преди време от един био магазин и по спомени струва около 5 лв., което си е нормално за ка...

Био млечен шоколад с бонбони лакта карамел


Tohi chocolat bio caramel au beurre sale си купих преди време от един био магазин и по спомени струва около 5 лв., което си е нормално за качествен шоколад. Марката е белгийска и като гледам сайта й има доста интересни вкусови комбинация, защо съм избрала точно тази не знам, но сега ще "хапвате" с мен млечен шоколад с както се оказва не обикновен карамел, а солен такъв. Според мен солен карамел различно от лакта, но някъде в превода се изгубих кое какво е точно, затова ще се доверя на вкусовите си рецептори да преценят.

Шоколадът е мъничък, само 70 грама в готина хартиена опаковка. Вътре вместо станиол има нещо, което ми прилича на оризова хартия. Блокчето шоколад не блести с нищо специално, разделен е на 6 правоъгълни парченца без надпис, лого или каквото и да било друго. Продуктът е сертифициран и съдържа захар, пълномаслена пудра, какаова основа минимум 38%, солен карамел 8%, натурална ванилия.



Ароматът му обаче е слаб за мен, не усещам нито ванилията, нито какаото. Има съвсем незабележим мирис, който не мога да определя на какво е, но със сигурност не е изкушаващо шоколадов. Цветът му обаче е перфектен и се чупи без усилие. В шоколада са скрити парченца карамел, който обаче не се виждат добре, а се усещат, когато основата започне да се топи. Тя е вкусна, сладка, превръща се в крем с малки несъвършенства, който изтракват по зъбите. И да някои от тях са сладки, а други солени. Усещането за тях обаче е доста мимолетно и не могат да повлияят пълно на вкуса на шоколада.



Поради тази причина цялостното впечатление е за сладост, вкусна, мека, разливаща се и докосваща всички сетива. Харесвам шоколада, въпреки предварителното ми недоволство, че заради карамела ще е много сладък, той не се оказа такъв. Явно присъствието на солта спомага да се балансира вкуса и да бъде приемлив и приятен. Ако сте опитвали нещо на марката, моля препоръчайте ми друг вид, смятам да ги потърся и да пробвам още някой шоколад Tohi.


0 коментара: