Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Добро утро в този ветровит, но приятно топъл ден поне при нас. Още малко летни снимки за продукт, който обаче в никакъв случай не е само лет...

Bioderma Sensibio H₂O


Добро утро в този ветровит, но приятно топъл ден поне при нас. Още малко летни снимки за продукт, който обаче в никакъв случай не е само летен и аз лично го използвам през цялата година. Интересно, че до сега съм го споменавала само мимоходом, а според мен той си заслужава отделна публикация. Става въпрос за мицеларната вода на Bioderma - Sensibio H₂O - с розова капачка и етикет. Тя си има постоянно и неизменно присъствие в козметичния ми арсенал. Да, вярно по-скъпа е и да има и други добри мицеларни води, но при положение, че съм се убедила в качествата на тази, нямам намерение да я сменям.

Пробвам различни продукти за почистване на лице, както и за премахване на грим, но почти винаги завършвам ритуала по почистването с водата на Биодерма. Четох, че други момичета ползват първо нея, а след това измиващ гел или нещо друго почистващо, но аз предпочитам обратното или пък понякога се доверявам само на нея.

От марката  я представят така "Sensibio H₂O е първата и единствената почистваща мицеларна вода, напълно биологично съвместима с кожата. Естерите на мастните киселини, съставни елементи на мицелите, са подобни на фосфолипидите на мембраните на кожните клетки и помагат по естествен начин да се възстанови хидролипидният слой на кожата."

От опит мога да кажа, че е точно така. Sensibio H₂O е нежна към кожата ми, а към замърсяванията се отнася сериозно и ги измита много добре. Не изсушава, не дразни, не опъва кожата, не се измива, което за мен е добре, а след като изсъхне не се усеща, не лепне, не ми люти на очите и изобщо само мога да я хваля. Има лек аромат докато се нанася, леко аптекарски бих казала, който после не се усеща. А също и леко горчи, това го усещам като почиствам устните си.За действието й както казах почиства хубаво и успокоява кожата. При раздразнена и чувствителна кожа обаче не е достатъчна само тя и трябва да се включи допълващ продукт. Тук още експериментирам, за да намеря нещо хем ефикасно, хем добро като състав.

За мен Bioderma Sensibio H₂O няма недостатъци, малко неудобство е високата й цена, но пък се предлага в 3 варианта - 50 ml, 250 ml и 500 ml, така че в случай на безпаричие си вземам по-малка разфасовка. Но пък често има и промоции по различните аптеки и така си винаги съм запасена с едно шишенце, пък било то и малко от мицералната вода.


2 коментара:

  1. <3 Моята най-най-любима Bioderma!!! Голяма любов ... Много хубава статия!


    Моят блог www.lillagreen.at е място, където представям бюти продукти и козметика. Ще се радвам ако ме посетите! Хубав ден :)

    www.lillagreen.at

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам козметиката на Bioderma и я ползвам от години.Аз съм с комбинирана кожа и серията Sebium mat е перфектно решение. Поздравления за статията1

    ОтговорИзтриване