Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Непозната за мен марка, американска, според сайта, от който го купих е известна с продуктите си с натурален състав. Избрах си шампоан, защот...

Desert Essence терапевтичен подхранващ шампоан

Непозната за мен марка, американска, според сайта, от който го купих е известна с продуктите си с натурален състав. Избрах си шампоан, защото моят беше на привършване и със смяната на сезоните, освен с косопад ми се наложи да се боря и с ужасен сърбеж на скалпа, който се появява от време на време и подозирам, че този път е причинен от една маска, до която изобщо не трябваше да се докосвам, но за това друг път.
 

Desert Essence Tea Tree Replenishing Shampoo според описанието си е подхранващ, хидратиращ, с антибактериално действие и освен това успокоява скалпа без да го пресушава. Съдържа ментово масло, масло от чаено дърво, екстракт от юка и разни други полезности.

За 22 лв. (в чуждите сайтове разбира се е по-евтин, в iHerb например в момента е $6) получавам 382 ml (американска марка и заради техните мерки при нас се получава такова странно число) продукт в пластмасова бутилка, която е биоразградима. Ароматът е малко странен, тревист, а присъствието на ментата не е прекалено силно както се опасявах, защото за разлика от доста хора на мен не ми е любима. След измиване изобщо не се усеща, няма го и охлаждащото действие, което се свърза с ментата и може би някой ще очаква от шампоана.


Прозрачен на цвят, пени се нормално, оставя косата чиста и за времето, което го ползвах успя да поуспокои скалпа ми, но не и да го излекува напълно от сърбежа. Отдавам го на това, че само половината шише беше за мен, защото и останалите членове на семейството се докопаха до него и може би, ако по-дълго време го бях ползвала, щях да съм още по-доволна от резултата. Не е много икономичен, но и косата ми порасна и няма как да мина с минимално количество продукт, ако искам да е измита добре. Не помогна въобще срещу косопада, не че го пише в характеристика му, но нямаше да се разсърдя, ако действаше и в тази насока.



В момента не ползвам балсам, но не забелязвам шампоана на Desert Essence да заплита косата ми повече от обичайното и не я пресушава. След време сигурно пак бих го пробвала, имам количество за още няколко измивания и после ще търся нещо друго интересно сред изобилието от шампоани.

Състав: Water (aqua), coco-glucoside (coconut derived), sodium coco-sulfate (coconut derived), melaleuca alternifolia (tea tree) leaf oil, callitris introtropica wood oil (blue cypress), mentha piperita (peppermint) oil, hydrolyzed wheat protein, mentha arvensis leaf oil, eucalyptus globulus leaf oil, opuntia vulgaris extract (nopal cactus), yucca schidigera extract (yucca cactus), citric acid, glyceryl oleate (vegetable derived), glyceryl caprylate (vegetable derived), glycerin (vegetable derived), menthol, guar hydroxypropyl-trimonium chloride, sodium chloride, sodium benzoate


0 коментара: