Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Време е за сладко и по-точно за сладки с овесени ядки. Вкъщи винаги присъстват овесените ядки, защото са бърза и вкусна закуска с прясно...

Сладки с овесени ядки



Време е за сладко и по-точно за сладки с овесени ядки. Вкъщи винаги присъстват овесените ядки, защото са бърза и вкусна закуска с прясно мляко, а щом видях тази рецепта реших, че мога да я спретна само с наличните вкъщи продукти, а и отзивите за нея бяха много добри.

И така, необходими са ви:

200 гр. овесени ядки - аз ползвам фини овесен ядки "Слънчо", пакетчето е 250 гр., но не го сипвам цялото, а оставям около 3-4 лъжици
125 гр. масло - половина пакетче, разтапям го предварително, за да се смеси по-лесно с другите продукти
2 яйца
1 ч.ч. захар
10 супени лъжици брашно
2 супени лъжици какао

Всички продукти се смесват до получаване на лепкава смес и след това се оформят на топчета. Помага, ако си намокряте ръцете от време на време, защото иначе залепва за тях и ще изядете сладките преди да са готови.



Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна. По оригиналната рецепта даденото време е 10 минути, но на мен винаги ми се струва малко, защото като ги пипна ми изглеждат прекалено сурови и меки. Оставям ги малко повече и те разбира се стават твърди, та още не съм намерила точното време за себе си, но около 10-15 минути са им достатъчни. Моите винаги се разливат и в края заприличват на бисквитки.



Най-лесно се пекат върху готварска хартия, но пробвах един път и в намаслена тава и пак се получиха, просто по-трудно се отлепят. Колкото повече престояват, толкова по-хубави стават, у дома обаче не издържат повече от 2 дена и се налага да правя отново :)

Надявам се и на вас да ви харесат.

0 коментара: