Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Доста вода изтече откакто направих тези снимки, а пилингът също отдавна е история. От него оцеля само бурканчето му, в което съхранявам сите...

Пилинг за тяло със соли от Мъртво море - лимон и чаено цвете



Доста вода изтече откакто направих тези снимки, а пилингът също отдавна е история. От него оцеля само бурканчето му, в което съхранявам ситен пясък от Дубай и се носи все още слаб аромат на лимон и чаено цвете. Реших все пак публикацията да види бял свят, докато не й е минала давността и не съм забравила какво точно впечатление е оставил в мен продукта.

Марката е Casyopea, сигурно се повтарям и все пак да кажа - предлагат голямо разнообразие от ароматни ръчно направени продукти. След сладкия им пилинг с кафява захар, дойде ред на този със соли от Мъртво море и по-свежа, но също сладка миризма. Сместа от соли и масла е бледожълта на цвят, в спокойно състояние е разделена на две - по-гъста утаена с дребни частици и по-жълтеникава и мазна, която седи на повърхността. Преди употреба се разбърква и се ползва по време на душ.


За аромата няма какво да говоря, за мен е много приятен, върху кожата не се усеща много дълго, но пък е хубаво допълнение към къпането и ароматизира поне банята. Солите в състава на пилинга не са едри, но при по-силен натиск и въпреки маслата пак могат да одраскат кожата. Мазният завършек след ползване го има и аз лично изплаквам още няколко пъти, хем да не го премахна напълно, но и да не ми е чак толкова лъсната кожата.



От действието му съм доволна, почиства, заглажда и според мен влияе добре на проблемни зони като бедра и дупе. Най-усилено го ползвам там и хем заглажда кожата, хем не и позволява да изсъхва и да се цепи. Не съм мерила дали има разлика в сантиметрите, но щом ми харесва да го ползвам и няма негативни ефекти за мен е добре. Намерих му приложение и върху краката след обезкосмяване, където също подхранва и почиства допълнително кожата и няма нужда после да я мажа с нещо допълнително.



Количеството е 250 ml, не е необходимо голямо количество, то все пак се разнася, а и аз често го ползвам само на определени зони, така че бих казала, че е средно икономичен продукт. За цената нямам никакви спомени. И тъй като топлото време настъпва с пълна сила следващия подобен продукт, който ще влезе в употреба е с кафе и арганово олио и се надявам да успея с ревюто за него преди да свърши лятото :)

3 коментара:

  1. Аз също съм ползвала тази марка и съм много доволна!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда много добре. Отдавна си търся пилинг за тяло

    ОтговорИзтриване
  3. Звучи добре този пилинг и бих го пробвала, но аз на тази Casyopea им харесвам всички продукти:))

    ОтговорИзтриване