Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Не бих казала, че броколите са сред любимите ми зеленчуци. Опитвала съм ги задушени с други зеленчуци, но аз самата никога не съм пробвала ...

Задушени броколи с различни сирена и яйца


Не бих казала, че броколите са сред любимите ми зеленчуци. Опитвала съм ги задушени с други зеленчуци, но аз самата никога не съм пробвала да ги готвя. Добре, че е съпруга ми, който има по-нестандартен вкус и не се притеснява да експериментира в кухнята. И нещата му се получават, а на мен ми е приятно той да ме отменя и да ме глези разбира се. Любовта на жената също минава през стомаха ... понякога :)Тази вечер пак той готви, а аз само предавам рецептата.

Необходими продукти:

броколи - количество по желание
различни сирена - краве сирене, кашкавал, моцарела, синьо сирене, бри
яйца - количество пак по желание
подправки - риган, копър, сол, черен пипер

Приготвяне:

В тенджерка се поставят парчетата броколи и парчетата сирена, нарязани на по-дебело. На дъното се налива един пръст вода, капва се малко олио и се добавят подправките. На не много силен огън се оставя да се задушат броколите, а сирената да се разтопят. След това се чукват яйцата и се оставя още малко на котлона. И това е, вечерята е готова.Броколите и вплетените в тях сирена и яйца представляват много вкусна комбинация, а ригана освен аромат придава на цялата композицияоще по-приятен вкус.

1 коментар: