Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

 Магазини много, всеки е свободен да пазарува където си поиска и никой не ме задължава да посещавам точно магазините на Billa. Аз обаче и...

Защо няма да пазарувам повече в Billa


 Магазини много, всеки е свободен да пазарува където си поиска и никой не ме задължава да посещавам точно магазините на Billa. Аз обаче искам да ви споделя защо не искам да стъпвам там и се надявам да ви накарам и вас да се замислите следващия път преди да пазарувате от тях.

Обикновено купувам от тях зеленчуци, сладки неща, рядко нещо от топлата витрина, тъй като в близо до работата ми има друг магазин по-подходящ за тази тази цел. Като цяло не съм голям почитател на Billa, заради не твърде богатият им асортимент и често дадена промоция е това, което ме привлича към тях.

Преди седмица бяхме на дартс турнир във Варна и тъй като не ни се даваха пари по ресторанти, защото бяхме с голямото дете и поне 50 лв. не ни мърдаха за вечеря. Видяхме, че в града има няколко магазина на Billa и решихме да си вземем нещо готвено от там. Разчитаме на рекламата им, че нещата в топлата витрина са приготвени на място, пресни и проверени. Не сме се задълбавали да търсим кое кога е сготвено, все пак би трябвало да си има човек за тази работа.

Прибрахме се и се оказа, че изборът ни на храна не е толкова сполучлив, защото от кутията на пилешките бонфилета се разнасяше неприятна миризма. Мъжът ми се престраши и изяде едно, но на дъното на кутията ни очакваше още по-ужасна изненада. Едно от парчетата развиваше форма на живот по себе си и се виждаха две петна мухъл. Закупено в 18:30 и само след час и половина вече развалило се до степен да е негодно за ядене не ми се струва много вероятно. На опаковката беше отбелязано само състава и кога е опаковано месото, но не и кога реално е приготвено. Да не говорим, че цената му на килограм е 19.90 лв. и за тези пари би трябвало да се постараят да предлагат качествена храна, а не да пробутват последните останали им парчета.



Тъй като нямахме възможност да отидем до магазина и да поискаме обяснение, се свързах с Billa посредством тяхната фейсбук страница. От там ми обещаха да направят проверка и да получа обратна връзка. На следващият ден ми писаха, че са уведомили управителя на магазина и ме поканиха да се срещна с него, което не е възможно, тъй като не живея във Варна и до там. Нито се разбра защо продават развалени продукти на клиентите си, дали е направено нещо по въпроса, нито ми писаха повече.

За мен подобно отношение е обидно и поставя в опасност здравето на клиентите им. Аз лично повече нямам доверие на този магазин и не смятам да пазарува каквото и да било от там, та дори и опаковано, защото няма как да съм сигурна, че и с него всичко е наред. Да не говорим за нежеланието им да стигнат до същината на проблема и да имат смелостта да обявят пред всички, че са сгрешили и какви мерки са взели под въпроса. Ще продължават да си продават развалените продукти, а недоволството на пострадалите клиенти ще е само глас в пустиня.

1 коментар:

  1. Обществена тайна е, че в топлите витрини на ВСИЧКИ магазини се продава некачествена и застояла храна, независимо как я рекламират и какво ви говорят, това са неща, които в най-добрия случай са пред брак, а в най-лошия е това, което вие сте получили срещу парите си.
    В никакъв случай не казвам, че това е приемливо, НЕ е, но следващия път, купувайки от друга верига, отново имайте едно наум, защото всички правят едно и също.

    ОтговорИзтриване