Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

За не знам кой път се опитвам да напиша ревю за Bioderma Matricium, все нещо не ми достига и само го споменавам мимоходом. Сега да завърша з...

Пролетно събуждане на кожата с Bioderma Matricium


За не знам кой път се опитвам да напиша ревю за Bioderma Matricium, все нещо не ми достига и само го споменавам мимоходом. Сега да завърша започнатото и да знам, че съм приключила с този продукт. Преди още слънцето да е станало прекалено силно е добре да помогнем на кожата си да се обнови след студовете и да се подготви за новия сезон. Продуктът не е нов на пазара и има доста изписано за него, така че ще поднеса само личното си мнение без обяснения какво е, защо е и т.н.

В листовката дозичките на Bioderma са описани като лекарство предназначено за подпомагане на увредени по различни причини тъкани да се възстановят. Може да се ползва както казах и за регенериране на кожата, което правя и аз за подобряване на цялостния вид на кожата.


Дозичките са по 1 мл, напълно стерилни и всяка една от тях е предназначена да се употреби по 2 пъти - сутрин и вечер. Аз предпочитам директно да си капя от дозичката на лицето и после разнасям с ръце (задължително много чисти), защото иначе ако си слагам на ръката и после на лицето продукта се разтича и се губи. Количеството спокойно стига за 2 ползвания, Matricium е достатъчно нежен, за да се нанася и под очите и на клепачите.


Няма мирис (или е доста слаб и не го усещам) и цвят, прозрачна течност като вода е. Не знам защо някои хора грешно го описват като гел, няма такова нещо или не са го пробвали или не знаят какво е гел. Няма щипане или друго неприятно усещане, дори и да имам по-чувствителни места по лицето, като например зачервено и охлузено в момента покрай носа, заради килограмите хартиени кърпички, които използвам. Кожата леко се стяга при изсъхването на Matricium и това е. Изчаквам няколко минути и след това нанасям подобаващ крем - матиращ или хидратиращ през деня и подхранващ за през нощта. Още едно от предимствата на Matricium е, че подсилва действието на другите продукти, които се използват за грижа за кожата, затова е важно да не ги забравяме тях, а също така и да са правилно избрани.


До сега не съм ползвала пълната 30 дневна програма, най-вече защото не мога да отделя толкова пари. Всеки път се задоволявам с мостри, които са по 5 броя в кутия, т.е. стигат ми за 5 дена. Този път си имах 2х5, но пък ги ползвах с прекъсване, защото попътувахме малко и не съм ги вземала с мен. Затова не мога да дам и реална оценка какво се случва след едномесечното използване на Bioderma Matricium, което е препоръчително от производителя, за да е видимо и продължително действието на продукта.


От скромния ми опит: първоначално не смятах, че тази "водичка" ще подобри с нещо кожата ми. И наистина не намирах видима промяна, тъй като и без това полагам грижи за лицето си и то е в добро състояние. Докато не заминахме за една седмица, през която не се гримирах, не ползвах слънцезащитен крем, слънце имаше, но не силно, а аз разбира се бях неподготвена, нощен крем нанасях от дъжд на вятър, почистването на лицето ми се състоеше само в измиване с вода и единственото което не пропусках беше околоочния крем. Цял ден разходки и малко дъжд, доста вятър, слънце и прах за кожата. Като се прибрах изглеждаше повяхнала, появиха се пъпки, зачервявания, въобще отиде ми на вятъра цялата грижа. Вече не съм първа младост, да кажем съм втора :), но едно такова прекъсване на мазилата ми се отразява. Веднага вкарах в употреба Bioderma Matricium и на втория ден си личеше, че тая течност не е нещо случайно и действа благотворно на кожата ми.


Изразходих де що имам дозички и комбинацията с другите продукти за грижа за кожата, които ползвам лицето ми бързо възстанови предишната си добра форма. Не смятам друг път да си правя такива експерименти и да пътувам с почти никаква козметика.  Поне знам, че ако все пак се случи, има кой да ми се притече на помощ.  Доста дълга публикация стана за нещо толкова мъничко, което обаче се оказа доста мощно като действие. Цената на 30-те дози варира между 90 и 110 лв., не много евтино удоволствие, но трябва да се има предвид, че Matricium не е ежедневен продукт, той е като бърза помощ в спешни случаи и при мен се справи повече от прекрасно.

0 коментара: