Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Смених хапчетата. Тези са по-добри от всички, които съм приемала до сега. И няма как да не са, защото са от шоколад. И то не какъв да е шоко...

Godiva Chocolatier Dark Chocolate Pearls


Смених хапчетата. Тези са по-добри от всички, които съм приемала до сега. И няма как да не са, защото са от шоколад. И то не какъв да е шоколад, а тъмен шоколад на Godiva Chocolatier. Няма начин да обичате шоколад и да не сте чували за белгийската марка. Тя се слави с луксозни продукти на доста височки цени. Предполагам цифрите се дължат на качествените съставки, които използват и разбира се на годините история и име, което се е наложило като нарицателно за много добър шоколад. За първи път опитвам техен продукт и съм запленена, ясно ми е защо са толкова хвалени.





Металната кутийка, така наречената take-me-with-you, пълна с шоколадови топченца, получих като подарък и си я пазех доста време за някое по-така настроение. Такова не дойде, затова издебнах хубав почивен ден и се потопих в магията на Godiva. Страшно много ми харесва опаковката - релефна, гладка, стилна, луксозна, изобщо върховна. Капачето й се затваря много добре и няма начин сладките перлички да изпаднат, дори да си я разнасям с мен. Попаднах на мнения на разочаровани клиенти, които са получили кутийките с разтопено съдържание, но моите са си наред, съхранявах ги на хладно, това е шоколад все пак, престъпление е да го зарежеш където ти падне :)


Топченцата са с правилна сферична форма, гладки и с тъмен наситен какаов аромат. Вътрешността им ме изненада. Не е плътна, а по-светла и набраздена, обвита с по-тъмен шоколад. Вкусът е наситен и дълбок, без да е прекалено горчив или сладък, успели са да постигнат идеален баланс. Невероятни са, опитайте ги и споделете дали ви харесват толкова колкото на мен.

Обичам да оставям шоколадовите хапченца да се разхождат на воля в устата ми и постепенно да разкрият цялото си очарование. Много по-добре се усеща така вкусът отколкото при парченце шоколад въпреки, че и то може да бъде оставено да се разтопи бавно и да излее соковете си, но разлика в преживяването определено има.



В кутийката има 43 грама перли, като бройка не знам колко са, но е пълна до горе. Цената е около 8 лв, което си е доста в сравнение с шоколадовите барове, дори и по-скъпите. Но пък си заслужава поне веднъж да доставите на езика и небцето си удоволствието да попаднат в плен на бисерчетата на Godiva.

0 коментара: