Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Био натурален шоколад с горски плодове - предлага се от марката dmBio. Това е собствена марка на dm за органични храни. На българският ети...

dmBio Feine Bitter Schokolade Beere

Био натурален шоколад с горски плодове - предлага се от марката dmBio. Това е собствена марка на dm за органични храни. На българският етикет е написано общо горски плодове, но в състава се уточнява, че са само 3 - червена боровинка, малина и синя боровинка. Трудно ми е да различа в шоколадовата смес кое какво е, не че има голямо значение. Присъствието на какао е 70% и съставките са само 6 на брой, всички от органично земеделие.

Опаковката е ярка, наситено вишнено/винена със зърна какао по нея. Рисунката е две парченца шоколад и 4 плодчета, сертификати на Naturland, Bio-Siegel und EU-Bio-Logo, нищо прекалено. Разкъсвам я, добре е залепена и пред мен се показват 24 парчета в целофан. Не бях виждала така опакован шоколад скоро, май никога. Всички през които съм минала са в станиол и хартия или само с външна опаковка. Няма много приличен външен вид, защото си го донесох от морето и заприлича на нещо един път ядено, в случая разтопено и стегнало наново. Което обаче не пречи на вкуса му.

На външен вид няма нищо забележително в парченцата. Тъмни, потайни, наситено какаови. Декорацията им е пестелива - линийки от горната страна, заради които прилича на листенце и пъпчици от обратната. Ароматът също е тъмен, тежко какаов, чист и наситен без странични примеси, които да отвличат вниманието от главната му цел - да ви примами да го изядете.

Отчупва се лесно, с яден пукащ звук, на правилни парченца. Във вътрешността му се забелязват шуплички и късчета плодчета. Вижда се, че не са малко, както първоначално се заблудих, но винаги може повече.

От първата хапка ти става ясно, че този шоколад няма как да е "вредно сладко". Леко хрупа, горските киселяци се усещат почти веднага. Изненадва ме липсата на усещане за сладко, в състава му присъства нерафинирана тръстикова захар, но е много добре премерена и се слива с какаовия вкус. Киселата жилка придава малко по-приемлив облик на тъмната му и леко горчива шоколадова натура.

Бързо попадаш в плътна какаова магия и в движение се учиш да й се наслаждаваш без ограничения. При повечето натурални шоколади тъмното ми нагарча, но при dmBio Feine Bitter Schokolade Beere са успели да уравновесят сладко, горчиво и кисело. Голяма заслуга за това имат комбинацията от горските плодове, която хем омекотява, хем подчертава шоколадовия вкус. Послевкусът е много лек, почти не се усеща и е по-скоро плодов, отколкото какаов.

Име: dmBio Feine Bitter Chocolade Beere
Производител: dm-drogerie markt
Държава: Германия
Грамаж: 100 г
Цена: 3.99 лв

0 коментара: