Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Щом е с рози, за мен моля. Обичам този аромат, затова не устоях на възможността да пробвам розовата вода на Ина Трейд. Отдавна не бях посяг...

Биологична розова вода Ina Essentials

Щом е с рози, за мен моля. Обичам този аромат, затова не устоях на възможността да пробвам розовата вода на Ина Трейд. Отдавна не бях посягала към флорална вода, все имаше някое друго почистващо средство, което исках да тествам или пък изразходвам докрай. Имам предишен положителен опит с ароматни води и не се колебах много при възможността да се сдобия с продукт на тази нова за мен марка.

Ina Essentials е българска, фамилна фирма, която отглежда собствени насаждения от рози, шипки и лавандула. Асортиментът им от козметични продукти не е голям, но се произвежда изцяло с техни суровини. От сайта на марката научавам, че розовият еликсир, който предлагат, се отличава със съдържание на 0,1% розово масло, което е повече от наличното в другите розови води. Това е потвърдено със сертификат, друг такъв утвърждава, че е биологична, което го пише и на етикета й.

Флоралната вода от рози помага на кожата да се регенерира и затова е чудесна грижа при суха и изтощена кожа. Реално е благодат за всякакъв тип кожа и коса, овлажнява, почиства, тонизира и действа противовъзпалително. Може да се пръска дори директно върху грим, а може и да се нанася с памучен тампон. Аз предпочитам втория вариант, ползвам я предимно за почистване на лицето и близките му шия и деколте. През лятото освен за освежаване, розовата вода помага и за регулиране на омазняването на кожата, а също и за по-бързото и възстановяване след излагането на слънце. Логично ароматът на рози е добра ароматерапия и розовата вода може да се прилага и в това направление. Тонизира ума, облекчава при стрес и допринася за романтичното настроение, когато е ползвана с мярка, че понякога силния аромат играе лоша шега.

Розовата вода на Ina Essentials пристигна красиво опакована в торбичка. В стабилно пластмасово шишенце, добре затварящо се. Количество е 200 мл., цена 10 лв. Предлага се и в стъклено шише с пулверизатор, 100 ml за 7 лв. Като съставка е посочена единствено Rosa Damascena Flower Water, тъй като розовата вода е получена чрез парна дестилация на този вид рози без добавени други примеси.

Ароматът на рози не е много силен, но се променя с времето, става по-слаб и не толкова свеж. Много зависи и как се съхранява продуктът, пряката слънчева светлина и топлината му влияят, освен това имайте предвид, че трайността му не е голяма - 6 месеца след отваряне.

Успях да го привърша преди крайния срок, тъй като го ползвах и сутрин и вечер. Много добре ми пасна на дневната рутина добавяйки й цветен аромат. Може да се ползва ежедневно, даже по няколко пъти на ден, няма да навреди на кожата, точно обратното само може да й помогне (вметвам, че е възможно да имате алергия към розовата вода, но това ще проличи още при първото ползване). Няма нужда да се отмива, добре се разбира с всякакви продукти на бялата козметика. Може да почиствате/намокряте лицето и само с розовата вода. По някое време престава да се усеща миризмата, но при намокряне на кожата сладкия аромат на роза се завръща и лично на мен ми действа положително.
Кожата ми няма никакви забележки към продукта, чувствителните ми очи пък изобщо не са протестирали, не усетиха никакъв дискомфорт. Грим не съм чистила, не нося често такъв, през лятото още по-малко. Розовата вода е невероятно нежна към кожата, но разкарва мръсотията доста добре според моя опит. Имах раздразнени и сухи участъци по тялото, които успокоих с помощта на прозрачната ароматна течност. Получавате мека, леко ароматизирана, хидратирана и свежа кожа, която се чувства и изглежда чудесно. Дори и парфюм не ви трябва, тя върши и тази тежка работа.

Ако нямате опит с флорални води, за пореден път препоръчвам да добавите някоя в козметичния си арсенал. Може да си изберете според нуждите на кожата и аромата, който предпочитате, освен от роза има от лавандула, маточина, лайка, липа и други, но определено е продукт, който доставя качествена грижа.

0 коментара: