Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Писала съм отделни мини ревюта за двата крема в инстаграм , но реших да ги има и тук в блога, защото така по-лесно се намират. Все още пре...

Avon Anew Hydro-Advance Moisture Gel Cream и Nutri-Advance Light Nourishment Cream

Писала съм отделни мини ревюта за двата крема в инстаграм, но реших да ги има и тук в блога, защото така по-лесно се намират. Все още предпочитания от мен начин за изразяване и намиране на информация са блоговете. Фейсбук и инстаграм са за моментни настроения, но ако искам да съхраня нещо за по-дълго време или да открия информация, разчитам на блоговете.

След това лирично отклонение (замислям статия за любимите ми блогове и защо като цяло предпочитам този начин на достъп до информация), да мина към същността на днешната публикация. Тя е за два продукта на Avon, които ползвах по различно време, но мнението ми е почти сходно. Anew Hydro-Advance Moisture Gel Cream и Anew Nutri-Advance Light Nourishment Cream. Ужасно дълги имена, добре, че няма и трети, че няма да се съберат в заглавието. С марката имаме противоречиви отношения. Има дълги периоди, в които не ползвам нищо тяхно, после някой продукт привлича интереса ми и пак им обръщам внимание. Отношенията ни са противоречиви, не мога харесвам безрезервно Avon, но винаги намирам нещо положително в нещата, които са ми влизали в употреба.

Започвам с Anew Hydro-Advance Moisture Gel Cream - Хидратиращ гел-крем

Гел-крем предназначен да осигурява на кожата ежедневна хидратираща нужда. Продуктът е в масивно стъклено бурканче, стабилно и плътно затварящо се. На цвят е млечно-син, със слаб и ненатрапчив аромат, който се долавя известно време след нанасяне. Изглежда като гъст гел, но се разнася лесно по кожата и бързо попива. Усещането е за леко покриване, без неприятни ефекти. Помага на кожата да е мека и свежа. Доста е траен, когато го ползвам вечер, на сутринта все още седи на лицето ми. Ако прекаля с количеството му обаче се получава кир ефект и при докосване на лицето се ронят прашинки от него.

Леката му консистенция го прави чудесен за лятото, за зимата не смятам, че е подходящ. Доволна съм от действието му, като цяло нямам забележки към него, но и не съм му на 100% почитател. Количество 50 мл. За цената нямам идея, купуван е отдавна, а и различните дистрибутори имат практика да предлагат козметика на Avon на различни цени, особено ако е от минали кампании

Следващия крем на AVON също се озова случайно в колекцията ми от козметика и кротко изчака да му дойде реда за ползване. Anew Nutri-Advance Light Nourishment Cream е лек подхранващ крем, подходящ за всеки тип кожа, всяка възраст и за ползване сутрин и вечер. Има си листовка като лекарствените продукти - с инфо на няколко езика. Според нея кремът подхранва и хидратира и осигурява свежа и сияйна кожа. Розова кутийка и блестящо стъклено бурканче са приютили 50 мл крем. Той също има лек розов отенък, иначе е перлен на цвят, а аромата му е по-скоро изкуствено парфюмен, слаб, не дразни обонянието.

Обогатен с масла и комплекс NUTRI-3X-OMEGA, който съдържа ценните мастни киселини ОМЕГА 3, 6 и 9. Отговаря на определението лек - и като консистенция и като действие. Не е мазен, втрива се лесно и бързо се усвоява от кожата. Веднъж попаднал там, той е като бариера и не й позволява да изсъхва и в същото време я поддържа мека и нежна. Не бих казала, че я изглажда, не забелязах да има изравняващи и запълващи свойства. Присъствието му се усеща дълго време и ползването 2 пъти на ден е достатъчно. Няма други предимства като слънцезащита или борба с бръчките. Според мен е по-подходящ за жени, чиято кожа няма нужда от специфични грижи, а просто като всекидневна грижа, която се разнообразява с друг крем сутрин или вечер. Avon предлагат и по-интензивен вариант на същия продукт, но за него нямам впечатления.

Нямам конкретни оплаквания от Anew Nutri-Advance Light Nourishment Cream. Добре приляга на лицето, за подхранване след баня или като маска върши добра работа. И тук оценката ми е като при предишния - приятен е, но нещо не му достига, за да ми стане любим. Не мисля, че бих си го взела пак, има достатъчно други продукти за пробване.

0 коментара: