Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

TheraVine cream cleanser е крем за почистване на лице, който освен да ви осигурява чиста кожа, би трябвало да я предпазва от изсушаване и ...

Theravine Cream Cleanser

TheraVine cream cleanser е крем за почистване на лице, който освен да ви осигурява чиста кожа, би трябвало да я предпазва от изсушаване и стареене. Според етикета си е идеален за:
чувствителна, зряла или девитализирана кожа. Подходящ за ползване всеки ден и сутрин и вечер. И още хубави неща: не съдържа вредни алкохоли, оцветители, вредни парфюми, вредни нефтохимикали или минерални масла и не е тестван върху животни. Звучи прекрасно и интригуващо за ползване - хем е крем, хем почиства, а освен това съдържа масло от гроздови семки, което е разкошна грижа за кожата.

Опаковката му е пластмасово шише с помпа. Тя се грижи да изважда нужното за едно нанасяне количество, да защитава крема и има опция за заключване, за да не се омажеш, ако я натиснеш по погрешка. След известно ползване моята помпичка започна да се затруднява да работи. Не знам дали защото продуктът се сгъстява като остане по-малко, въпреки, че винаги го разтръсквам преди ползване, тя самата ли се прецака нещо или просто като намалее крема и вече й е трудно да го изпомпва. Добре, че капачката се развива и така мога да си вадя колкото ми трябва. Но в случая не беше нужно това упражнение, защото не изтърпях да го изразходя до край. Причината - очакванията ми се разминаваха с действителността.

Имах желание да си паснем, от моя страна имаше и доста опити, но не ни се получи. Основното, което не ми допадна в него беше начина на ползване. Cream Cleanser изглежда като крем, но е с по-водна консистенция, не много гъст. Не съдържа сапун, затова и не се разпенва. Лесно се разнася, не попива, а се разстила върху кожата, а по пръстите ми усещам мазен филм. На няколко пъти ми се случва кожата ми да е по-чувствителна и тогава усещам парене в определени участъци по лицето. Препоръката е да се сваля с помощта на мокри тампончета или гъбички (аз използвах луфа). При свалянето му остава бледо жълто по тампончетата, иначе е бял на цвят. Минавам няколко пъти, за да съм сигурна, че лицето е почистено, защото реално не виждам има ли остатъци или не. И така понякога прекалено претърквам лицето си. Почти всеки път при нанасяне успява да ми залюти на очите, изключено е да го ползвам да махна грим от тях. Пробвах с тампончета с малко продукт да третирам тази област, но пак не успях да избегна неприятното усещане.

Няколко пъти експериментирах да нанасям и измивам крема докато съм под душа,  което се оказа още по-стресиращо преживяване. Не може и не може да се измие, трябва си търкане с помощно средство, за да изчезне. Не успя да ме впечатли и с действието си. Не пресушава кожата, не я омазнява, което ме притесняваше предвид маслата в състава му, просто я почиства, но си мисля, че роля за това има и обирането му от лицето с тампончета/гъбичка.

Съдържа приятни активни съставки: екстракт от грозде, характерно за всички продукти на Theravine, етерични масла от: нероли, лимон, сладък портокал, които му придават и свежия летен аромат, който известно време се усеща върху кожата. В добавка има и 5 парабена. Продуктите не могат да бъдат закупени свободно в магазин, а се поръчват на представител на марката или козметичен салон. Може да ги намерите и под наименованието Natural South-African Products TheraVine - натурални професионални продукти за домашна грижа. Количество 250 мл, цена 40 лв., което за мен си е доста за Cream Cleanser. Не е нещо невиждано, нито продукт, който на всяка цена трябва да имате и не можете без него. За първи път ползвам такъв вид продукт и не съм очарована, не мисля, че ще повторя скоро, този със сигурност не, за друг подобен крем ще си помисля, ако препоръчате някой, който ви е допаднал.

0 коментара: