Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Докато съм въздишала и опитвала чуждестранни какаови изкушения, на наша земя са се появили интересни шоколадови представители. Днешният шок...

Benjamissimo Curcuma Ginger Lemon

Докато съм въздишала и опитвала чуждестранни какаови изкушения, на наша земя са се появили интересни шоколадови представители. Днешният шоколад отново е с подправки и то такива, които до сега не бях опитвала събрани в сладко блокче. Benjamissimo Curcuma Ginger Lemon е от серията Happy Edition на Bio Benjamin и гарантирано носи много настроение и щастие на всеки, който му се отдаде. Толкова да е жизнен този шоколад, цветен, слънчев, свеж, като сбор от най-доброто от лятото и есента.

Признавам, че го купих само заради конкурс за лятна снимка с продукт на марката. Иначе ги заглеждам и следя от далече какво правят и въздишам по интересните им вкусове. Избрах си жълтичкия, заради новите за мен съставки заедно с още 2 интересни предложения на Benjamissiomo. Още не бяхме ходили на море, снимката ми не беше точно лятна според журито и затова и не спечелих още от техните вкусотии, което леко ме натъжи. Нямах избор, трябваше да си изям десертчето (другите шоколади още чакат това щастие). От разнасяне насам-натам и фотосесии пострада привлекателния му външен вид и затова ще пробвам с думи да ви го нарисувам, ако снимките не ви грабват.

Опаковката му го отличава, вкусът го отличава, цялостното преживяване е незабравимо. Но да почна от начало - happy барчето е поместено в изчистена и стилна картонена кутийка, в черно с малко жълто етикетче. Няма нужда от красиви картинки или рисунки и после стресиращи разминавания между очакване и действителност. В случая каквото виждаш това получаваш. Без преструвки и грим. Прозрачна опаковка го защитава, но изобщо не затруднява желаещите да стигнат до него. Беше ми любопитно дали ще усетя нещо поне малко познато, но вкусовите ми усещания бяха пренесени на съвсем друго ниво.

Benjamissimo Curcuma Ginger Lemon е щипка сладост, щипка цитрус и няколко капки пикантност. Посреща ме лимонов аромат в добавка със струва ми се малко кокос, но не съм съвсем сигурна за него. Нямам търпение да го опитвам и първите 2 парченца падат жертва на лакомията ми. Ако продължа така, изобщо няма да има ревю. Забавям темпото и включвам на програма "тестване". На допир го усещам първо колко е гладък след което става грапав от подправките. Ситните частички на куркума, джинджифил и чуфа (не бях срещала това растение до сега - оказа се, че е жълто-оранжев земен бадем) са се смесили и влезли под кожата на какаовото масло. Получил се е невероятен нов вкус, лек и пристрастяващ. Много бързо върви, не усещаш кога го излапваш целия, направо го поглъщаш.

Като сравнение ми хрумва, че в малка степен наподобява бял шоколад, само че жълт :) Обаче пак не е точно определението, дори не знам трябва ли да го наричам шоколад. Дори на опаковката е описан като Био веган какаов десерт с куркума, джинджифил и лимоново масло и не се използва наименованието "шоколад". Определено е уникален и запомнящ се вкуса. Като количество е мъничък, само 60 грама, но се усеща като поне двойно повече. Тя и цената му е като за толкова, но това е заради био съставките, които са използвани за направата му. Съставен е от 8 парченца, само 8, но достатъчни да си го познаеш, ако е твоя шоколад и да се влюбиш в него. Всичко в него е различно като се почне от опаковката, през вкуса и цялостното шоколадово преживяване. Много ми харесва свежия аромат, активизира ме, а вкусът направо ме изстрелва. Подходящ за всеки сезон, препоръчвам да се консумира самостоятелно, без добавки и напитки, за да може да се потопите напълно в новите, непознати и пристрастяващи вкусов. Освен цветни и различни, десертите на марката са и органик и веган, така че ако държите на това, задължително трябва да ги опитате.

0 коментара: