Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Отдавна не съм отваряла кутия с изненади. Ако сте чели предишните ми публикации, ще знаете, че съм се отказала от тях. В един момент яко се...

Лайфстайл кутия Dice Box "Крадецът на праскови"

Отдавна не съм отваряла кутия с изненади. Ако сте чели предишните ми публикации, ще знаете, че съм се отказала от тях. В един момент яко се изкушавах, поръчвах и се затрупвах с неща, което си противоречи с желанието ми за разумно потребление. Да, 90% от нещата, които са в кутиите намират приложение в ежедневието ми или ги изяждам, запознавам се с нови марки, имам възможност да пробвам доста неща, но факт е, че на месец дори 2 кутии са ми много и не мога да изразходя всичко, което получавам. Банковата ми сметка също одобри това решение и до скоро абонаментна кутия не бях пипвала.

Обаче получих неочакван подарък, което струва ми се е по-добрия вариант за употреба на тези кутии. Определено беше изненадващо за мен, защото дойде от съпруга ми. Кутията е тотално нова за мен, не бях попадала на нея до сега - Dice Box - лайфстайл абонаментна кутия, която носи в себе си само продукти на български производители. Леко не ми допада думичката лайфстайл, която се ползва, за да покаже, че на някого живота е по-шикарен, но да кажем в случая е подходяща и върши работа. Dice само предполагам, че е избрано като име, защото като хвърлиш зарчето не знаеш какво ще ти се падне, само предполагаш, както и тук, знаеш тематиката, но не и какво съдържа реално кутията. Допадна ми, защото не е козметична кутия, след малко ще ви покажа какво съдържа и защото успя да ми предостави наистина поглед върху няколко нови нещица. Моята кутия беше на тема "Крадецът на праскови", да знам, че вече няма праскови, но през септември, че даже и октомври имаше, а и кутията все още може да се поръча. Цената е 37 лв, има възможност да се абонирате, а може да си поръчвате и месец за месец, така спокойно си преценяваш искаш или не искаш да си поръчаш Dice box. Не разкриват какво има вътре, но понякога може да си купите стари издания, които имат още наличности.

Какво имаше в моята кутия - първо имаме кутия, която още отвън ти показва темата на месеца и носи закачлив надпис "Хей, Dice има изненада за теб!", както и обръщение към получателя, както казах супер е за подарък. Първото, което видях беше удрящ в сърцето цитат от книгата вдъхновила това издание - "Крадецът на праскови". На гърба на картичката е описано какво още ще откриете вътре - положени в прасковена хартия намерих освен красиво издание с твърди корици на повестта на Емилиян Станев и торбичка от плат, прасковено сапунче, значка и прасковен чипс.

Чипсът замина първи, предубедена бях към него, но ме изненада приятно, леко кисел, ароматен и много прасковен. Ако обичате праскови и няма, е добър заместител, пък и да има пак е удобен за хрускане. Парченцата от ароматните сладки плодове има и в сапунчето, но там не става за ядене. Чантата влезе в употреба за ежедневния пазар - здрава и красива е и носи лятото върху себе си. Значката не съм сигурна, че ще я ползвам, не е мой тип аксесоар, но не мога да не призная, че е семпла и направена с любов. Голямата изненада за мен беше книгата. Защо до сега не съм я чела? Поне филма да бях гледала, но не, сигурно щях да го отхвърля като остарял и отминал времето си. Да, ама тя любовта не отминава, има я и по време на война и на епидемия и в мирно време и при млади и при стари. Не е като да не съм чувала за произведението, но нямах идея за какво е и най-вероятно съм решила, че е нещо като задължителната литература в училище. Освен това се развива в града, в които съм прекарала голяма част от живота си. Е сега ми се падна, корицата е върховна, рисунките вътре също заслужават внимание, но определено от първия поглед ме грабна. Та прочетох я на един дъх, тъничка е, но въздействаща, стряскаща, запомняща се. Мисля, че с право е наречена една от най-красивите любовни истории в българската литература. Сега остава да наваксам и с филма. Гледали ли сте го, чели ли сте книгата? Добре, че беше тази кутия да ме запознае с тях.

Дали бих поръчала отново Dice Box? Все още не знам, по-скоро ще следя какво има в кутиите и ако нещо ми хареса, ще си я взема. Но като изненада за близък е супер, мен успя много да ме зарадва и разтопи и самия жест и съдържанието й.

0 коментара: