Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Закуска, десерт, нещо сладичко - млечната баница се вписва идеално и в трите категории. Трудност - 0, бързина - 10, вкус - 20 :) Необходим...

Млечна баница с юфка

Закуска, десерт, нещо сладичко - млечната баница се вписва идеално и в трите категории. Трудност - 0, бързина - 10, вкус - 20 :)

Необходими продукти:

1 пакет юфка
5-6 яйца
1 ч.ч. захар
1 литър мляко
масло

Приготвяне

Тавичката,  в която ще се приготвя млечната баница се намазва обилно с масло. Изсипва се пакета юфка, добавят му се няколко парченца маско и се слага в загрята на 180 градуса фурна, докато маслото се разтопи. Изважда се и се обърква хубаво с юфката. Приготвя се смес от разбитите яйца, захар и мляко, може да се добави и ванилия. Когато не ми е достигало млякото, съм добавяла и малко вода, но все пак е добре млякото да преобладава. Залива се запечената юфка и се понатиска хубаво да попие в сместа.

Пече се до порозовяване/готовност, т.е. когато връхчетата на юфката подала се над заливката се зачервят изкусително. Може да се поръси с пудра захар като изстине. Тогава е подходяща и за консумиране нарязана на парчета, иначе трябва с лъжица да се гребе, което не пречи на най-гладните у дома да я нападат докато е още топла.

Приятен апетит!

0 коментара: