Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

В началото на март във фейсбук ми попадна възможност за безплатно тестване на маска от новата колекция лист-маски Essence на Mitomo Japan. У...

Mitomo Bee venom + Gold Essence mask

В началото на март във фейсбук ми попадна възможност за безплатно тестване на маска от новата колекция лист-маски Essence на Mitomo Japan. Условието беше желаещите да са на възраст 30+, викам си най-после възрастта да ми дава някакво предимство и се записах :) Бях сред избраните и преди седмица получих моето желание - Подмладяваща маска Злато + Пчелна отрова. Избрах я, защото звучи странно :) и разбира се, защото прецених, че е подходяща за моята кожа. От маската се очаква да стегне и заглади кожата, да й помогне да се регенерира и да поприкрие бръчките и фините линии.

Не съм имала досег с Mitomo до сега, но следя какви са впечатленията на други дами за нея и честно казано срещам само положителни отзиви. Марката е японска, предлага висококачествена козметика и най-разпознаваемите й продукти са точно лист-маските, напоени с традиционни японски съставки.

Подкрепена от зелен чай, в неделя сутрин реших да се погрижа за кожата на лицето с чудатата маска напоена с колоидно злато и пчелна отрова. Опаковката е златна и лъскава, а един от йероглифите ми се усмихва подканващо, сигурно е точно този обозначаваш пчеличка или пък отрова :)

Отдавна не съм ползвала лист-маска, затова извинете ме, ако ви се струвам много подробна или пък учудена от това колко са напреднали нещата. А възможно е просто всички маски на Mitomo да са такива, но както казах, това ми е първата тяхна. Още с изваждането ми прави впечатление колко добре е напоена със серум. Усещам го като гел, леко слузест и лепнещ. Другото, което ме учуди е порестата й структура, която после прочетох, че е вследствие на натуралните растителни фибри от бамбук, от които е направена. Притесних се, че мога да я скъсам, но тя успешно издържа да я наместя на лицето си. Което не стана както ми се искаше с един замах, имаше подвити краища, мърдане нагоре-надолу и все пак си остана леко разминаване между чертите на лицето ми и формите на маската. Прилепва доста добре, но на устата и брадичката не ми пасна точно.

Препоръчаното време за престои върху лицето е 20-30 минути (което си е малко плашещо за семейството, само кучето не се трогна от новия ми външен вид). Допадна ми, че през това време не тече нищо от нея, макар че е добре напоена. Можеш да я носиш и да правиш други неща, не е необходимо да си в хоризонтално положение. Първоначално ми държи хладно, но докато стане време да я махна вече се е стоплила. Има съвсем лек, приятен аромат, който се долавя при изваждане, но не и докато действа. По някое време почва да се отлепя в долния си край, не знам дали беше знак, че трябва да я махна или предупреждение да не мърдам, позволих си да говоря :)

След свалянето й лицето ми е леко мокро, което е нормално тъй като има останал серум, който трябва да се разнесе до попиване. Учудващо, че освен лицето ми и самата маска след свалянето си е мокра и свежа, няма помен от изсъхване. Първо впечатление - кожата е стегната и освежена. В огледалото не видях впечатляващ резултат, дори кожата ми беше леко зачервена, после се успокои, бях се притеснила да не е някаква алергична реакция. На допир я усещах малко лепкава, но се въздържах да не я измия. Далеч съм от мисълта, че след едно ползване ще сваля няколко години от кожата си. Освен това другата особеност на тези маски е, че действат и след като сте махнали листа от лицето си. Няколко часа след маската кожата ми все още се усеща стегната, вече не лепне и определено изглежда по-добре и гладка отколкото веднага след свалянето. Все пак имайте предвид, че е необходимо неколкоседмично ползване, за пълен ефект от продукта. Тегло 25 г, цена около 10 лв.


Състав: Aqua, Glycerin, Butylene Glycol, Dipropylene, Sodium Hyaluroate, Carbomer, Bee Venom, Triethanolamine, Sodium Acrylates Copolymer, Colloidal Gold, Chlorphenesin, Phenoxy ethanol, Fragrance.

0 коментара: