Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Един от любими ми цитруси се настани в банята под формата на душ гел. Марката му е Vegan Fox, произведен е в Латвия, а до нашите земи и тел...

Vegan Fox shower gel grapefruit - Душ гел грейпфрут

Един от любими ми цитруси се настани в банята под формата на душ гел. Марката му е Vegan Fox, произведен е в Латвия, а до нашите земи и тела достигна благодарение на абонаментните кутии на kibrit.bg. Запитах се защо точно лисица, която не е сред най-веган животните, даже никак ;) - явно е любимка на дамата, която седи зад създаването на продуктите и според нея тяхната лисица е различна и е веган :)

От пръв поглед ме грабна оранжево-червения му цвят, уж трябва да е огнен, но по-скоро навява мисли за летен коктейл. Нюансът чудесно пасва на лисичката и на грейпфрута, чийто аромат очаквам продуктът да носи. И на мирис наистина са го докарали, много е свеж, енергизиращ, цитрусов, дори си мисля, че усещам леко горчиви нотки. Не, не съм го опитвала, това само от завиране на нос в шишенцето.

Друго, което е отличително за този душ гел и мисля, че важи за всичко, което Vegan Fox предлагат на пазара: разбира се е веган, не е тестван върху животни и е ръчно правен. Ползвала съм и ползвам козметика бъркана на ръка и на външен вид при голяма част от нея си личи човешката намеса. Тук са се справили доста добре или просто имат години опит, но днешното ми козметично другарче не изглежда като домашно произведено. Съвсем професионален вид има, предполагам при продуктите за баня по-трудно може да се забележи дали съставките им са смесвани ръчно или не.

Съставът е обогатен с екстракт от алое вера, който успокоява и овлажнява кожата, и с бетаин, естествен овлажнител от захарно цвекло, който трябва да се погрижи за гладкия вид и коприненото усещане след къпане. 94% съставки на душ гела са от естествен произход - по-долу може ги видите всичките. От Кибрит не знам защо твърдяха под едно ревю, че в състава няма SLES, след като е изписан на втора позиция. И въпреки, че се смята за по-малък дразнител на кожата в сравнение с SLS, има притеснения относно продължителната му употреба в продукти за грижа за тялото/косата/красота. Количество на Vegan Fox Shower gel е 200 мл, цената 4,20 евро. Шишенцето е пластмасово, стабилно се затваря, капачката се развива и може да се използва цялото количество продукт.

До тук всичко много добре, обаче като действие нищо впечатляващо. Първи опит - сложих ги да работят заедно с луфа гъбата. Изсипвам нормално количество от душ гела, поливам с вода, разпенва се прилично, но пяната бързо изчезва след няколко тръквания, а по гъбата все още се вижда неразтворена течност. Добавянето на повече водата не помага, трябва да сипя още от гела, все пак искам да измия цялото си тяло нали. Втори опит - ползвам го без гъба, директно нанасям по тялото. Доста е гъст като консистенция, задължително го разтворете с вода преди ползване, иначе ще си го мажете като крем. В този случай почти няма пяна, което не ми е проблем. Оставя кожата чиста и приятна на допир, нищо повече или по-малко от други не толкова веган и ръчноправени продукти. На цвят и аромат е разкошен, жалко само, че миризмата никаква я няма след къпане. Даже банята мирише повече на него отколкото кожата ми. Не мисля, че може да се купи в България, на опаковката му няма информация на български. Не бих го взела за повторна употреба, може би другите продукти на Vegan Fox ще са по-запомнящи се, но душ гела с грейпфрут е в графа "нищо специално".

0 коментара: