Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

В последните няколко години преоткрих любовта си към смокините и унищожавам наистина големи количества от тях. Най-вкусни са току що откъсн...

Сладкиш със смокини

В последните няколко години преоткрих любовта си към смокините и унищожавам наистина големи количества от тях. Най-вкусни са току що откъснати от дървото, още топли от слънцето и покрити с капчици сладък сос. Узрели, аха да се пръснат, сладки като мед, неустоими.

За съжаление не могат да седят на дървото безкрайно много време, защото презряват и падат, затова си берем, съхраняваме в хладилник и си угаждаме по всяко време. При количествата, които ни дарява смокинята не беше проблем да отделя няколко, за да пробвам този лесен и вкусен сладкиш. В интернет има достатъчно разнообразни рецепти, аз се спрях на тази, защото е семпла, бърза и смокините нямат нужда от предварителна обработка.

Продукти:
узрели смокини - колкото повече, толкова по-добре
2 ч. ч. брашно
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. краве масло
1 ч.л. бакпулвер
пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Към тях се прибавя маслото и отново се разбива. Брашното с бакпулвера се добавя последно и сместа се разбърква внимателно. Трябва да е с гъстота като за кекс. Изсипва се с намазана и набрашнена тавичка. Отгоре се нареждат срязаните на две смокини.

Фурната се загрява на 180 градуса и сладкишът се пече до готовност, проверява се вътрешността му с клечка за зъби. Изважда се и след като изстине се поръсва с пудра захар.

Изглежда изкусително и е много вкусен. Пробвайте го!

0 коментара: