Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Лято 2021 - изборът ни на място за водни забавления се спря на Аквапарк Аквамания поради 2 причини - намира се на север и цената му е да ка...

Аквапарк Аквамания - к.к. Албена

Лято 2021 - изборът ни на място за водни забавления се спря на Аквапарк Аквамания поради 2 причини - намира се на север и цената му е да кажем приемлива за един път. Паркът се намира се в к.к. Албена. Достъпен е и за хора, които не почиват в комплекса, така че към цената за вход си прибавете и цената за паркинг. Те и хората почиващи в Албена си плащат вход, но примерно хотелите от по-висок клас предоставят безплатно вход за аквапарка и може би така излиза изгодно. Входът за кола/паркинг в Албена е 10 лв за ден. На нас ни подшушнаха, че може да платим 5 лв., ако паркираме на автогарата. Аквамания се намира на същата улица малко по-нагоре от нея, т.е. лесно се стига пеша, така че това е добър вариант, ако искате да посетите само водния парк. Иначе срещу входа на водния парк си има паркинг под дърветата, но изглежда като нещо набързо пригодено за паркинг, а не като построено специално за това.

Работното време започва в 10 часа, имаше малка опашка за билети и малко по-голяма опашка за влизащи. Ние купихме билети предварително с намаление от Грабо (и пак ми се струва висока цената - 33 лв. на човек). Децата са големи и се броят за възрастни, не толкова по години, колкото по ръст. Показах само билетите на телефона си, сканираха ги и ми дадоха гривни. Наредихме се на опашката за влизане, която вървеше доста бързо, не проверяваха нищо и никой, само поглеждаха дали имаш гривна. Благодарение на това нямахме проблеми, че носехме малко храна и вода в раницата. Снимат почти всички на входа, после излагат снимките пак там, даже на нас ни тикнаха под носа нашата снимка като си тръгваме, ако случайно не сме я видели, но не ни се даваха 10 лв. за нея.

В началото на деня вътре имаше малко хора и лесно намерихме места на сянка под едни липови дървета. По-късно се изсипаха повече посетители и в един момент стана прекалено населено, а реално мястото не е толкова голямо като площ. Нещо, което ми направи впечатление - видях хора, които водеха малко кученце. Нашето го оставихме в студиото, където бяхме отседнали и се притеснявахме как ще изкара толкова време без нас, но според моята информация в Аквамания не пускат домашни любимци. До колкото знам в нито един подобен парк не са позволени, ако имате различен опит, моля споделете ми. Може би защото кученцето беше мъничко или са били гости на някой от хотелите свързани с аквапарка, затова са позволили да влезе. Нямам идея, просто ми се стори любопитно. Не съм сигурна дали нашето кученце щеше да се чувства добре заради шума и хората и по-добре, че не го взехме.

Децата тръгнаха с баща си да обикалят и да разучават, а аз се отдадох на четене. След половин час тримата се върнаха и казаха, че са минали през всички атракции подходящи за възрастни, които не са много и няма друго какво да се прави. Включих се и аз в забавата, така и така съм платила вход, поне да се възползвам и да се разхладя. Ще ви опиша какво може да прави един възрастен в парка, освен да лежи на шезлонг.

Мързеливата река - вземате си единичен пояс или такъв за двама, лежите и водата в реката се движи и ви носи на обиколка из парка. Тук там има струи вода, които ви охлаждат, за да се не прегорите на слънце, защото сте изцяло на открито. На двойните пояси се качват и по трима-четирима човека/деца. Често се случва да се образуват струпвания, но така е по-забавно. Не е позволено в реката да се плува и все пак доста деца се забавляват по този начин. Едно разклонение на реката е предвидено за по-динамично преживяване, т.е. там има вълни. Отсечката е и по-дълбока, издигнати са и стени и има голяма вероятност да се ударите в тях, докато ви подмята някоя вълна.

След реката минахме през къта за по-големи деца. Спуснахме се по едната пързалка, открита и доста лежерна, там забавлението е за тези, които не се спускат, защото могат да ви целят с водна струя. Другата атракция е кофата с вода, която като се напълни и се изсипва върху чакащите долу деца. Има и 2 пързалки - дропслайд, които са много къси, но се пада от високо във водата.

Отиваме към истинските пързалки за възрастни и не само, защото реално са позволени и за деца над 130 см. Те са 4 на брой, от тях най-екстремна е тази за свободното падане, на нея само синът ни се пробва. За нея не е необходим пояс или друго приспособление, нищо не може да ти помогне при пропадането право надолу. На следващата се пързаляхме с нещо като шейна. Има 4 отделни коридора и 4 човека едновременно могат да се спуснат. Помощните средства се намират пред пързалките, качвате се с тях до горе и се спускате по корем подпрени на лакти с главата напред. Звучи странно, но не беше толкова страшно, колкото се притеснявах. Останалите 2 пързалки изискват да мъкнете по стъпалата големите пояси - за 2 или за 4 човека. Четворните са доста тежки, квадратни и неудобни за носене, ако няма възрастен в компанията, но като има желание има и начин. Спускането и по двете пързалки - Мамут и Двойно торнадо (въпреки имената им) не е много екстремно, по едната има повече завои и забава, за другата даже ни казаха, че не си заслужава качването на пояс до горе.

И общо взето това е всичко. За най-малките има доста повече забавления и разнообразие. Но на моите деца им беше скучно, повториха някои пързалки, чак се учудихме, че изкарахме около 4 часа в парка и се прибрахме, за да отидем на плаж. Не ни хареса, смятам, че е доста надценен и не препоръчвам за възрастни и деца над 10 години, освен ако не търсите спокойно плацикане и пързаляне, но тогава по-добре отидете на басейн вместо да давате по 39 лв. на човек за вход (пълна цена на билета за цял ден) и допълнително, ако си купувате храни, напитки и снимки. Малко атракции, вследствие на това много хора на всяка + мъкненето на поясите и ти минава всякакво желание да се редиш на опашка, да търсиш свободен пояс, да изкачваш стъпалата. Трябваше предварително да прочета мнения и да разгледам какви точно са пързалките. Така щяхме да го пропуснем и нямаше да останем разочаровани. На излизане разгледах картата на парка - някои от атракциите дори не сме ги намерили, явно са толкова незабележими, а някои даже не работеха.
Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: