Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Първият ми визуален допир с този крем беше в банята на една позната, където забелязах стилното, с леко ориенталски вид бурканче. Не пипах и ...

Стягащ крем за лице Roots of Strength™ - The Body Shop

Първият ми визуален допир с този крем беше в банята на една позната, където забелязах стилното, с леко ориенталски вид бурканче. Не пипах и не питах какво е, само запомних името, за да потърся информация после. От описанието и отзивите за него (в английския сайт на The Body Shop, на български няма мнения) реших, че искам да го пробвам. Издебнах го на намаление и си го поръчах. И докато го отворя, бях набързо очарована и окончателно пленена. От ревюто ми ще разберете защо.

Стягащият крем е първата бяла козметика от английската марка, която се озова на нощното ми шкафче. Похвалих ви скоро нощната им маска, но реално този крем си купих първо, просто още не съм го изразходила докрай, защото не искам да свършва. А е толкова малко, "само" 50 мл. И не е от най-евтините, редовната му цена е 55,90 лв, ще чакам добро намаление или черен петък и ще си го купя пак. Преди да се срещна с него бях пробвала продукти за тяло на The Body Shop. Красиви и ароматни, но нямах идея, че бялата козметика на фирмата е толкова добра.

Серията Roots of Strength™ е предназначена за по-зряла кожа и целта й е да я стегне и възстанови. В трите продукта (крем, лосион и серум) се съдържат екстракти от растения, които звучат магическо: джинджифил от Мадагаскар, женшен от Китай и рускус от Европа, а също и соево масло от Бразилия. Продуктите са без наличието на минерални масла, парафин и петрол, 100% веган и не се тестват върху животни. Пишат го дневен крем, но препоръчват да се ползва сутрин и вечер и наистина това е по-добрият вариант, за да се усети пълния му ефект.

Моят нов любим продукт обитава бяла картонена кутия, рисунката отгоре предполагам е на корен от джинджифил, само че червен. Информация на български има съвсем накратко, повече може да се намери на сайта на The Body Shop. А вътре е тази червена красота, която ме привлече в началото. Масивно, тежко бурканче с черен капак, който се затваря плътно и сигурно. Има си и допълнително капаче, което да защитава крема след отваряне. И най-после стигам до същността на цялата работа - самия крем. А той е наистина разкошен. Пленява с външния си вид, а мен и с приятния си и чувствен аромат. Мирише на топлина и цветя, на гостоприемна, свежа и цветна джунгла. Екзотична, ориенталска миризма, приканваща те да се потопиш в нея. Целият този букет се усеща и след нанасяне, което е за мен е плюс в продукта.

Консистенцията му е като на крем за торта и/или крем за еклери (обичащите сладко ще ме разберат веднага) - гъст и бледо жълто-бял. Моментално приляга на лицето, съживява кожата, събужда я и заедно с това я подхранва. Веднага се забелязва ефекта му. При нанасяне не се усеща мазен и затова слагам още и още и още. Мисля си, че е създаден точно за мен. Попива бързо, запълва линиите, строява кожата да е готова за новия ден. Има лек кир ефект, който се появя с течение на времето. Примерно след няколко часа, ако пипна лицето си и усещам частички от крема. Кожата се радва на този луксозен разкош, с който я глезя. По-гладка и стегната е и даже бих казала щастлива в компанията му.

След него си взех и серума от същата серия на The Body Shop, ще има ревю и за него. Двата продукта се допълват и работят добре заедно, но определено мога да карам и без серума, докато кремът ми е фаворит. Харесва ми как си пасва с кожата на лицето ми и я заглажда, освежава, повдига и разкрасява. Богато, ароматно, сладко и пикантно, аромат и крем, в който се влюбваш. Попадали ли сте на продукт, който да ви действа така пристрастяващо? :)

0 коментара: