Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

По празниците е рай за шоколадохолиците. Магазините излагат всякакви лакомства, а фирмите изкарват нови вкусове и формати. Трябваше да купу...

Milka milk creme with crispy biscuits

По празниците е рай за шоколадохолиците. Магазините излагат всякакви лакомства, а фирмите изкарват нови вкусове и формати. Трябваше да купувам шоколади Милка, което значи, че рядко посягам към тях, ако не са намалени или нямат някаква кампания с награди. Така и така ще купувам, реших да пробвам нещо ново - не пише да е лимитиран вкус, но не и не съм попадала до сега на него. Затова предполагам, че е вариант, който може да се намери само зимата. Milka milk creme with crispy biscuits - Млечен шоколад с алпийско мляко с млечен пълнеж (40%) с аромат на ванилия и парченца бисквити (12%).

Опаковката е супер зимно-празнично-стопляща. Сняг, елхички, къщички със запалени светлини, звезди и може би падащ сняг, макар че е по-скоро жълт. Върху голяма жълта пряспа се е позиционирало парче шоколад в компанията на купичка крем и хрупкава бисквита. Този път разликата между нарисуваното и реалния шоколад не е толкова голяма. Пълнежът на шоколадовите парченца в действителност не е толкова наситено жълт и бисквитен, но могат да се забележат някакви парченца в крема. Друго от към външен вид няма забележително.

Не се чупят много правилно заради пълнежа си. Той изглежда преобладаващ заключен между тънички стени от шоколад. Към аромата на ванилия се усеща и аромат на бисквитки. Самите те пък хрупат при отхапване, но после се сливат с крема. Шоколадът почти не се усеща, освен ако не задържите парченцето да се разтопи в устата ви. В такъв случай се натъквате на типичната за шоколадите Milka прекалена сладост. Не е лош шоколадът, мекичък, млечен, леко бисквитен, ще върви добре с чаша горещ шоколад или мляко с канела и мед.

100 грама - 15 парченца. Цената е обичайната за марката, аз го взех намален за около 1.59 лв. На пълна цена може би нямаше да съм толкова склонна да го взема. Но е хубав зимен вариант.

0 коментара: