Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Mixa е френска марка, датираща от 1924 година. У нас може да се намери на много места, в портфолиото им има разнообразни продукти за цялот...

Mixa Hyalurogel Light хидратиращ крем за лице

Mixa е френска марка, датираща от 1924 година. У нас може да се намери на много места, в портфолиото им има разнообразни продукти за цялото семейство. Стартират като експерти по козметика за бебета и постепенно добавят всякакви продукти за чувствителна кожа. През 1958 година стават част от концерна L'oreal.

За мен това е първа среща с Mixa. Продуктите им са попадали в полезрението им, но не съм задълбавала да ги проучвам и пробвам. В настоящото ревю споделям мнение за Mixa Hyalurogel Хидратиращ крем за лице за чувствителна и дехидратирана кожа. С две думи дневен крем за лице, който ползвам без да имам някаква специална нужда. Не страдам от липса на хидратация, но смятам, че вече ми е необходимо след измиване да нанасям някаква грижа, за да я предпазвам и подхранвам. Както доста от козметиката ми, кремът се озова случайно при мен и му дадох шанс да покаже какво може.

Mixa Hyalurogel Light Intensive Hydration Cream-Gel от 50 мл. (само на мен ли ми се струва, че фирмите прекаляват с дългите наименования) е подходящ за чувствителна, нормална и дехидратирана кожа. Основната му мисия е да овлажнява и прави кожата мека благодарение на хиалуронова киселина в състава си. Според рекламите действието му се задържа до 24 часа, което няма как да потвърдя, защото вечер си изчиствам лицето, за да нанеса нощна грижа.

Какво да очакваме: Интензивно хидратирана, успокоена кожа с приятно усещане. Видимо мека и еластична. Аз го разбирам това като нормално изглеждаща, здрава, без проблеми кожа. Марката предлага и нощен крем със 7% глицерин (това са light кремовете), а има и rich крем, който е с 10% глицерин, при това растителен.

Кутийката на  Mixa Hyalurogel Light съдържа доста информация на няколко езика. Бурканчето е масивно, стъклено, затваря се добре. Кремът не блести с нищо специално - бял на цвят, приятен, с изкуствено парфюмен, но не много силен аромат.

Консистенцията му е водна, не бих казала гелообразна както я описват, като съвсем нормален крем си е. Попива веднага с кожата и леко я стяга докато изсъхва, предполагам се дължи на глицерина. Образува прозрачен филм върху лицето, който го защитава. Не забелязвам някакви специални ефекти като блясък, изпъване, запълване на бръчките. Добре е, че няма и отрицателно въздействие. Знам, че е там, но не го виждам и никой друг също не го забелязва. Честно казано не впечатлява с нищо, мека и хидратирана кожа осигуряват доста продукти, този просто е един от многото, който в момента ползвам.

Не съм забелязала и по-дългосрочна ползва от ползването му. Общо взето непретенциозна работа. Ок е за пробване, но не мисля, че ще се влюбите или ще откриете невероятен продукт. Колкото да не сте nofilter и да има нещо на лицето ви. Крем, който не оставя следи в съзнанието, не бих казала, че и кожата го запомня с нещо специално. Количество му е 50 мл, цена 12 лв.


Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: