Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Рецепта за мъфини с банан и шоколад с доказан резултат. Кексчетата ги приготвям във вариант с банан или тиква в зависимост от сезона и предп...

Бананови мъфини с шоколад

Рецепта за мъфини с банан и шоколад с доказан резултат. Кексчетата ги приготвям във вариант с банан или тиква в зависимост от сезона и предпочитанията на семейството. Вариантът с тиква и шоколадови парченца съм го споделила вече в блога, реших да напиша и този, макар че нямат разлика. Ако някой търси бананови мъфини с шоколад така ще го улесня.

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
2 големи или 3 по-малки банана
1 ч.ч. захар
1 яйце
1/2 ч.ч. олио
1 шоколад

Приготвяне:

Яйцето се разбива със захарта и към тях се добавя олиото и намачканите банани. В брашното се добавя содата, бакпулвера и солта и сухата смес се прибавя към мократа. Най-накрая начупвам шоколада на малки парченца и го добавям и него.

Формичките за мъфини се намазват предварително с масло или се покриват с хартиени подложки. Изсипваме от готовата смес, като се пълнят до 2/3 от обема. Печем на 175 С 20-25 минути.

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: