Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

При последното ми посещение в DM реших да си взема и шампоан. Преди време ползвах Alverde за кестенява коса и останах доволна от него. Да ме...

Alverde Шампоан за кестенява, червена или черна коса (Alverde Farb-Brillanz-Shampoo)

При последното ми посещение в DM реших да си взема и шампоан. Преди време ползвах Alverde за кестенява коса и останах доволна от него. Да ме пита човек защо не си взех пак същия, ами посегнах към шампоана за кестенява, червена или черна коса.


Да уточня, че косата ми е кестенява, цвета е естествен, отдавна не я третирам с бои, но на етикета пише, че не е само за боядисана коса. Привлече ме с аромата си и с добрите впечатления от предния продукт на марката.

Шампоанът е с екстракт от шипка, слънчоглед, физалис и растителен кератин. Физалисът е доста популярен в сладкарството, хапвала съм го с един страхотен десерт, та защо да не го пробвам и на косата си. Нямаше указания дали шампоана е подходящ за мазна, суха или нормална коса, значи става и за моята. За действието му пише единствено, че защитава блясъка и цвета на косата, не че моята има нужда от кой знае каква защита.

Мирише ми много приятно. Леко и свежо, според мен преобладава аромата на шипка, но има и още нещо. Цветът е прозрачен, съвсем слабо червенеещ. Като консистенция шампоанът не е много гъст. Не се пени много, което за някого може да е недостатък, но за мен показва, че се разчита на натурални съставки, а не на изкуствени разпенващи вещества. Тъй като косата ми е средно дълга, добавям малко вода към шампоана, за да мога да го разнеса по добре по цялата дължина.

След измиване ароматът за съжаление вече го няма. Въпреки голямото ми желание обаче, косата ми не се чувства добре след като я третирам с този шампоан. Омазнява се бързо, заплетена е, особено ако я реша мокра, но и след като изсъхне пак ми е трудно да прокарам гребен през нея. Не ползвам балсам, но при други шампоани разресването е било лесно и без него.

Другият страничен ефект е наелектризираната ми коса. Рядко ми се случва, мислех, че е от дрехите, но всеки път като използвам този шампоан, после косата ми хвърчи. Появи се и сърбеж по главата, които бях поукротила малко с шампоана за чувствителен скалп на I+M. Нямам си идея защо така ми действа.

Колкото и да ми се иска, явно физалисът и шипката ще ги ползва някой друг. Като цена шампоаните на Alverde са достъпни, този даже беше на промоция, около 5 лв за 200 ml продукт.

0 коментара: