Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Marabou Non Stop е шведски шоколад, който отлежава от Нова година в очакване да му обърна внимание. Започвам с малко информация за марката. ...

Marabou Non Stop

Marabou Non Stop е шведски шоколад, който отлежава от Нова година в очакване да му обърна внимание.

Започвам с малко информация за марката. Оказва се, че тя датира от почти един век, за да съм по-точна от 1916 година. Non Stop е един от първите видове, който съществува и до днес. Шоколадите на марката се отличават с това, че в тях има добавен карамел, което не знам дали е добре или зле, просто е типично за тях. През 1993 година Kraft Foods купуват обединените фирми Freia и Marabou, но запазват имената на марките. До колкото разбрах до преди 2 години шоколадите Marabou са били част от асортимента на IKEA, но после са спрени от продажба.


На мен ми го донесоха лично от Швеция, но си нямам и идея от къде е купен и колко струва. Marabou Non Stop е млечен шоколад с бонбонки от тъмен шоколад в него. Бонбонките са от рода на MM и Smarties, при нас познати и като Bonibon. Шоколадът е голяма разфасовка - 200 грама и мисля, че не се продава по-малък грамаж. Опаковката му е шарена и привлича погледа, като цяло много ми напомня на Милка шоколадите - и по надписите и по начина на отваряне.

Вътре са 28 парченца, всяко от тях с логото на Marabou - буквичка M. По тях се виждат червени, жълти и зелени петънца. Бонбонките са паднали на дъното и са по-видими от обратната страна на шоколада. Тук таме явно са останали въздушни мехурчета и по повърхността му има дупки. Мирише сладко, но не е типичния аромат на шоколад, а по-скоро с нотка на карамел.

При отхапване шоколадът е леко твърд, почти веднага се усещат карамелените добавки. Когато се разтопи обаче, става много мек и чак залепва по зъбите ми. Според рекламата му бонбонките трябва да са с различен вкус, който да се дължи на обвивката им - жълта, оранжева, червена и зелена, но тя е толкова тънка, че се усеща само как хрупа, но не и на вкус. Бонбонките не се чупят, а излизат изцяло от шоколада и в парченцето остава дупка. И макар те да са направени от тъмен шоколад, комбинацията с останалата част и с карамела ми идва прекалено сладка. Изядох около 3 парчета и не исках повече.

Не е ужасно лош, но не е й кой знае колко специален. На картинка изглежда добре, но реализацията нещо не се е получила както трябва. Според името му Non Stop трябва да не спираш да го ядеш, докато не свърши, но за мен това е невъзможно. Ще го запомня с цветните бонбонки и карамелената сладост и вкус, но не и с хубаво шоколадово изживяване.

0 коментара: