Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Още като видях снимката на сладкиша, реших, че трябва да го направя и опитам на всяка цена. Ужасно изкушаващ е, не изглеждаше труден, а обещ...

Много шоколадов сладкиш

Още като видях снимката на сладкиша, реших, че трябва да го направя и опитам на всяка цена. Ужасно изкушаващ е, не изглеждаше труден, а обещаваше много, много шоколад. След опитването му мога да кажа, че определено е подходящ десерт за истински шоколадохолици, защото едно парче задоволява глада им за сладко поне за 3-4 часа. Е все пак зависи колко е голямо парчето. Вкъщи всички много го харесаха и скоро пак ще има от него.


Рецептата е от сайта 1001 рецепти, уж я изпълних точно, но от страх сладкиша да не стане прекалено клисав добавих малко повече брашно. Затова и моят не се получи леко мокър като на тяхната снимка, а по кексов, но пък беше много вкусен.

Необходими продукти:
    150 г брашно
    1 ч.ч. захар
    1 яйце
    50 г масло
    120 г кисело мляко
    1 к.ч. прясно мляко
    200 г шоколад
    1 с.л. какао
    1 ч.л. сода

Приготвяне:

В дълбока купа се разбиват маслото, захарта и яйцето с миксер. Към тях се добавят 1/4 от шоколада (аз добавих половината), който се настъргва, и предварително разбитите кисело и прясно мляко. Сместа се разбива много добре. Накрая се добавят предварително смесените брашно, какао и сода. Всичко се разбива с миксер до получаването на кексово тесто. Изсипва се в предварително намаслена и поръсена с брашно тавичка. Сладкишът се изпича за 50 минути при 200 градуса. Щом стане готов, се полива с останалия шоколад, разтопен с малко масло или прясно мляко.

0 коментара: