Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Днес ми е ужасно мързеливо, но по законите на Мърфи никой не ме остави да почивам. Готвене, пране, деца, даже малко работа - пълна програма....

Ден без козметика - възможен ли е?

Днес ми е ужасно мързеливо, но по законите на Мърфи никой не ме остави да почивам. Готвене, пране, деца, даже малко работа - пълна програма. А така ми се мързелуваше, с този дъжд навън моментът беше идеален да не правя нищо и цял ден да прекарам по пижама с книга в ръка.

Та тръгвайки от мързела и почивката се замислих може ли толкова да ме домързи, че да изкарам един ден без козметика? Мислих, умувах, пробвам и се оказва, че май не мога. Единственият начин е да нямам никакви продукти вкъщи, но това не знам дали може да стане. Или трябва да отида на някой безлюден остров, но там не мога да оцелея без някакво слънцезащитно средство.


Все пак реших да споделя с вас какъв ми е абсолютния минимум и ще ми е интересно да прочета и вие без каква козметична грижа не можете всеки ден.

Така, ставам от сън, къде по желание, къде заради двете биещи се деца върху ми. Измиването на лицето и зъбите е задължително. До тук - паста за зъби и гел или пяна за измиване. Другата възможност е да ползвам за лицето само вода и после минавам с тоник, розова вода, термална вода или сребърна вода. Изборът ми зависи от това какво имам налично в момента.

Къпането добавя към използваната за деня козметика сапун или душ гел. Ако мия и косата, което става през ден, значи имаме и шампоан. След баня мога и да мина без лосион за тяло, понякога се мажа с кокосово масло или друго, което имам под ръка.

Вечер процедурата е същата като сутрешната с едно допълнение. Ако бързам да приспя мъниците, разбирайте, че заспивам с тях, пропускам нощния крем, но пък задължително слагам околоочен крем или гел.

Равносметката - между 4 и 8 различни козметични продукта на ден, което не ми се струва чак толкова много. Но това е при положение, че не излизам от вкъщи, не се лакирам, гримирам и глезотя с маски и т.н.

Как е при вас положението?

2 коментара:

  1. Най-добре е положението на къмпинг - слънцезащита и овлажняващ крем нощем за лицето, след почистване с кърпичка за грим (общо 4 неща стават). Като не броя нещата за душ, де... :D Абе, кифленска работа, ама сладка :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ако не броим козметиката в банята (сапун, паста за зъби) спокойно мога да мина само с хума и малко розова/лавандулова вода. Това обаче, при положение, че никъде няма да излизам.

    ОтговорИзтриване