Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Предполагам вече всички са си получили кутиите, моята също е вкъщи, но я видях само на снимки - получих лак между другото, но не знам кой от...

Малко разсъждения за Pinks Beauty Box октомври 2013

Предполагам вече всички са си получили кутиите, моята също е вкъщи, но я видях само на снимки - получих лак между другото, но не знам кой от двата вида е. Затова няма да се спирам на продуктите, а ще засегна една друга тема, която ми човърка съзнанието. Става въпрос за цената на кутията и какво точно плащаме.


В началото кутията струваше 10 лв, после цената се увеличи на 15 лв, като при абонамент си остава същата и няма отстъпка. Ок, всеки си преценява дали може да отдели тези пари. Аз съм преценила, че за в момента мога и ги давам.


Бях решила обаче, че тази цена е за продуктите, които съдържа кутията, затова и те са в по-голямата си част сашета или травъл размер и по един продукт оригинален размер.

Тъй като в последната кутия имаше мостри на Vichy, които се предлагаха безплатно в някои аптеки, на мен ми стана странно защо ние заплащаме за тях (разбира се, заедно с други продукти) след като може да отидеш в аптеката и да ги получиш без каквото и да е заплащане.

Публикувах следния коментар на страницата на Vichy "Интересно защо тогава в октомврийската кутия на Pinks Bg ги има тези мостри, а ние плащаме пари за нея. Вярно, че има и други продукти, но реално те продават мострите ви..." и получих следния отговор от Pinks:

"Уважаема ..., благодарим ви че като наш клиент изказвате мнение за Pinks Beauty Box, но държим да уточним, че услугата Бюти Бокс не представлява продажба на продукти. Цената, която заплащате, включва доставката на тази услуга до вас по този начин с идеята да изпробвате продукти на различни марки преди да си ги купите, както и изрично е уточнено в нашите Общи условия. Продуктите на Vichy в октомврийската Pinks Beauty Box са предоставени от марката, за да достигнат приятно до вас чрез нашата услуга, и ние не печелим от тяхната "продажба"  С пожелание за хубава вечер, екипът на Pinks.bg"


И още "Да, разбира се, затова и ние уточняваме - просто понеже Vichy наистина са в голяма кампания кутиите влизат и при нас - така имат още един сигурен канал, че ще достигнат до хората, защото искат тези продукти да се изпробват от максимално много дами  За в бъдеще може да сте сигурна, че всичко, което е в кутията, е предварително координирано с марките, не работим с паралелно внасящи фирми ".

Т.е. аз го разбирам така: ние заплащаме самата услуга (предполагам подбирането на продуктите, контакта с фирмите, които ги предоставят) и доставката. В такъв случай съдържащите се в кутията продукти са безплатни. Грубо изчислено чрез сайта на Тип Тип доставката до моя адрес ми излезе 1,20 лв (поправям се, защото не бях добавила град на изпращане, а само, че пратката ще бъде донесена в офис, иначе цената е 5-6 лв). Това означава ли, че плащам 10-12 лв, защото някой е отишъл вместо мен в аптеката и е взел мострите на Vichy?!?

Предполагам, че малко издребнявам, но вие какво мислите по въпроса? А ако съм права, значи на Prettybox плащаме 20 лв за същото - свързване с марките и набавяне на безплатни сашета, които и без това са безплатни...

18 коментара:

  1. Правилно си разбрала - плащаме за услугата. Т.е. самият формат на beauty кутиите по света представлява услуга ("организация на събитието"). Купуваме си елемента на изненада, красиво украсената картонена кутия, пълна с random-подбраните мостри - в най-добрия случай, с преобладаваши travel sizе. Толкоз. От марките, вкл. Vichy, те не купуват мострите, а точно обратното - Vichy им плащат за реклама. Поне така го разбирам аз.

    ОтговорИзтриване
  2. Според мен издребняваш и то не малко, а много.
    В кутията не са само безплатните тестери на Виши. Има и пълноразмерни продукти, макар и никой да не ги хареса този месец. Има и травъл размери на Биодерма.
    Мислиш ли че в Бг има толкова фирми, които да предоставят всеки месец стотици безплатни продукти, макар и непълноразмерни?
    Също не знам и как си сметнала тази цена за куриер, но според мен не е реална при положение че има наложен платеж.
    "За колетни пратки с наложен платеж към цената за тегло се добавят: цена за обявената стойност и цена за превод, съгласно цени за пощенски парични преводи, както и цена за наложен платеж в размер на 0.72 лв. с включен ДДС /неуниверсална пощенска услуга/.
    За “чуплив” и “обременителен” колет, цената за тегло се увеличава с 50%."

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предвид състоянието на външната кутия, която получих веднъж, гарантирам, че не ги пускат като чуплив колет. xD При това те сигурно имат някаква сделка с куриери и плащат по-малко. Със сигурност доставката им не надвишава 3 лв.

      Изтриване
    2. И аз не мисля че са чупливи, просто казвам че 1,20 е прекалено малко според мен. Работила съм преди време с куриери всяка седмица. Със сигурност имат отстъпка и със сигурност не им вземат повече от 3лв, но няма как да е 1,20 - работи се с пари, които после трябва да се отчитат и т.н.

      Изтриване
    3. Да, моя е грешката за цената и то защото калкулатора им е малко странен на Тип топ. Слагам само наложен платеж и предполагам, че ползват отстъпка, цената е около 5 лв в този случай. Относно фирмите в БГ - ясно е, че не са много, затова и продуктите се повтарят. Аз не искам да държа сметка на Pinks колко печелят - могат, правят го. По-скоро се чудя заслужава ли си, при положение, че повечето от нещата вътре са безплатни мостри.

      Изтриване
  3. Ама разликата със западните кутии е, че там пращат достатъчно голям тестер, който все пак да даде възможност да се пробва продукта за повече време. Една е да получа 3 сашета на Normaderm, друго е да ми пратят тестер 20 мл. И този травъл сайз тестер не е безплатен по аптеките. Докато в България пращат същите сашета като от аптеките. Специално то Pinks съм доста разочарована този месец. Според тях в кутиите трябва да има по 10 продукта, но как масово преобладаващите сашенца се водят продукт? Кутиите се плащат за услугата, но истината, че при нас абсолютно винаги си на сметка, защото продуктите са в достатъчно голям размер, а оригиналната им цена в пъти надвишава цената на кутията.

    ОтговорИзтриване
  4. Съгласна съм с Поли - ние си купуваме ... изненада!
    Остава да решим дали искаме да ни изненадат или не.
    Като цяло, аз се изненадвам добре от кутията Пинкс. Вярно е, че не искам да получавам мостри на Виши, но успях да пробвам неща, които иначе не бих пробвала, защото имам само една глава, едно лице, едно тяло и сравнително ограничен бюджет, който не бил разпределен към някои от марките в кутията. Пример: никога, ама никога не бих си купила душ-гела на Лирак, но успях да се изкъпя 2-3 пъти с него и да си задоволя любопитството. Следващият път така ще си купя 3 или 5 пъти по-евтин душ-гел, който така или иначе харесвам, а останалите пари ще вложа в по-скъп крем за лице или глезотийска декоративна козметика например.
    НО! имам желание да получавам продукти според профила, който съм попълнила. Т. е. дори и да получа мостри на Виши, то те да не са Нормадерм! Или да не получа безцветен гланц, когато съм написала, че предпочитам екстравагантен грим, т. е. да получа лилав или ярко червен гланц :-)
    Като цяло мисля, че цената на продуктите се покрива с 15те лв., ако отида и купя тези неща в магазина + доставката, което на практика ми е достатъчно /последната кутия - гланц + душ-гел + паста за зъби + доставка, не броя мострите/. А това, което Пинк са си сложили в джоба на практика не ме интересува аз щом съм доволна. И за това не поръчвам Прити Бокс - 25 лв. + мостри ... благодаря, но не! :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Извинявам се, текстът ми е ужасен, но нямах възможност да го прочета преди да публикувам.

      Изтриване
    2. Много добри разсъждения, ако мога само да добавя за израза "Пинкс са си сложили нещо в джоба" - все пак те извършват някаква работа - търсят фирми, опаковат, изпращат - не е като просто да си стоят и да печелят на нашия гръб. Естествено че трябва да остане и за тях, те хляб не ядат ли..

      Изтриване
    3. Естествено, че трябва да печелят, защото ако те не печелят, за мен няма кутия :-)
      По-скоро идеята ми беше, че не ме интересува колко печелят, дали го печелят от реклама, от ценови разлики при продуктите или от друго щом аз съм доволна :-)

      Изтриване
    4. Да, аз го казах не като критика, а просто като факт в дискусията - не може да искаме само ние да спечелим нещо.

      Изтриване
  5. Без да защитавам или оплювам бюти кутиите, съм на мнението на Поли и Тея. Доколкото съм останала с впечатление ние си плащаме за услугата, колко е спрямо профила е друг въпрос.Но фирмите-рекламодатели (Виши/Биодерма и т.н.) не продават на Пинкс/Прити мостите в кутиите, а им ги дават безплатно с цел разпространение и реклама.Поради тази причина бюти кутиите са зависими от бройката предоставена им от рекламодателите.Да не забравяме, че освен таксите за транспорт плащат за изработка на кутии, брошури, реклама и не на последно място на персонал+осигуровки (все пак някой трябва да ги окомплектова и изпрати).Колкото до увеличението на цената - това беше единствения начин да намалят търсенето към кутията, защото нямаха достатъчна бройка за всички желаещи, а това си е анти-реклама.Абонамента в другите страни има намаление, само и единствено, защото се плаща цялата сума на куп, а тук не е така.Кутията на Прити също търпи развитие, но аз лично не съм съгласна да давам 10лв. отгоре, за да получа пластмасова гривничка/обеци, които няма да нося :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен пък не ми пратиха кутията, защото не съм си оставила телефона в профила.Съвсем ясно си спомням как го написах, защото за да се абонираш за Pinks има 5 реквизита, име, адрес и телефон и това е горе-долу.Твърдят,че телефон не съм написала, окей ! Били ми писали мейл, а аз не съм им отвърнала.Сигурна съм,че си оставих телефона, но все пак поръчвам за първи път и защо пък да не ми кажат така.

      Изтриване
  6. Много се радвам, когато чета искрено мнение и не само искрено, а и написано от човек, който се вижда, че мисли самостоятелно. Краси, браво!
    Аз не съм абонирана за кутиите, защото ги намирам за смешни, а това, че се продават мостри пък според мен е съвсем нелепо и нередно:) Имам няколко опаковки мостри на Виши без да съм абонирана или поръчвала кутия - дадоха ми ги от аптеки дори без поискване, предложиха ми ги и ги взех.
    15 лв всеки месец за кутия пълна с нещо си там, това са 180 лв. на година.
    Мерси, не.
    За 180 лв. може да се купят луксозни и мечтани продукти от които наистина ще има полза.

    ОтговорИзтриване
  7. Аз също съм от разочарованите. Разбирам, че предлагат тестери, но очаквам такива, които не мога да намеря свободно в аптеките (визирам Vichy, разбира се). И да, нали подпълваме анкетна карта? Защо, ако няма да се съобразяват с нея? Ще подаря мострите неподходящи за мен, но не за това плащам. Не мисля, че трябва постоянно да се оправдаваме, че живеем в България.

    ОтговорИзтриване
  8. Не заплащаме само услугата, а принтирането на книжките, картичките, кутията, хартията необходима за тях, опаковането, а все пак това е бизнес трябва да има печалба. Въпреки всичко на мен ми харесва. Едва ли скоро до нас ще дотигне Глосибокс, Тест тюб, Ипси бег и всички тези, така че да се радваме че имаме и това. А относно мострите на Виши на мен лично ми бяха отказани в аптеки с аргумент че са запазени. Реших да не се занимавам със задростени фармацевти и ги получих в кутията.

    ОтговорИзтриване
  9. Малко късничко пиша този коментар, защото наскоро направих абонамент въпреки отрицателните коментари и мога да кажа че на мен всеки път ми отказват мостри. и е разбераемо просто фармацевтките ги взимат за себе си като си прибере 10 мостри по 5 мл ето ти количество от 50 мл за какво да ги дават на нас, като могат да си ги вземат за тях. тези мостри не се завеждат никъде поименно, а просто като раздадени на клиенти. а и съгласете се момичета, че въпреки че на момести сме разочаровани не прекратяваме абонаментите си..явво с нещо ни привличат:d

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз обаче прекратих абонамента си и си поръчвам кутия, само ако има предварителна информация, че с нещо ще е по-различна, като например тази за рождения ден на Pinks. В последно време много от блогърките пишат за други бюти кутии, които си поръчват от чужбина и съм по-склонна да се лиша от две български и да си поръчам една качествена, отколкото да продължавам да се заривам с тестери, тъй като те продължават да ги слагат в кутиите.

      Изтриване