Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Здравейте, днес ще ви изкуша с шоколадово млечен чипс с лешници Старбрук. И марката и чипса са нови за мен неща, тъй като до сега наблягах н...

Belgian chocolate chips - hazelnuts Starbrook Airlines

Здравейте, днес ще ви изкуша с шоколадово млечен чипс с лешници Старбрук. И марката и чипса са нови за мен неща, тъй като до сега наблягах на шоколадите и на домашно направените шоколадови десерти, а такъв чипс опитвам за първи път. Марката е белгийска и според нещата, които прочетох за нея в нета произвежда едни от най-качествените и търсени шоколадови продукти. Ще видим дали е така.


Чипсът е поставен в правоъгълна леко заоблена кутия с дизайн в ретро стил, който изобразява въображаемото летище „Старбрук Еърлайнс“. Най-отпред се вижда една стюардеса с премрежен поглед и полуотворена уста, от което ни става ясно, че току що е излапала една опаковка шоколадов чипс. Идеята на кутията е чипса да се разпечата и после да се върне обратно в опаковката и да си вадиш само по едно парченце, което не е работа за мен.

Отварям и вътре в 3 гнезда са се свили 36 шоколадови парченца. Първото, което ми прави впечатление е аромата. Мирише много шоколадово и изкушаващо с лек примес на ядки. Парченцата чипс са леки, извити и с бабунки по тях, което се дължи на добавения хрупкав ориз. Заради него и леко хрупкат, когато ги хапнеш. Ядките не ги усещам и не ги виждам, но тъй като са само 2% това не е учудващо.

На сладост шоколадовият чипс е идеален, нито прекалено сладко (въпреки, че изрично пише на опаковката, че има захар), нито горчив, което според мен се дължи на това, че е тънък и има хрупкав ориз. Има и допълнителни мехурчета въздух в шоколада, които го правят още по-въздушен. Много са вкусни парченцата, обаче от едно изобщо не мога да усетя, че съм сложила нещо в устата си, заминава прекалено бързо.


Не успях да излапам всичките парченца, не че нямах желание, но трябваше да оставя за другите членове на семейството. Хареса ми чипса, но тъй като ми е подарък не знам колко струва и дали си струва цената. Добра алтернатива е на шоколада, а носи също толкова удоволствие.


Вие опитвали ли сте шоколадов чипс и на коя марка и какво ви е впечатлението? Надявам се да ви изкуша и със снимките :)

3 коментара:

  1. От, къде може да се закупи? Отдавна търся такова нещо.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, често да ви кажа, нямам си идея къде се продава у нас. Аз ги получих като подарък и не съм виждала по магазините такива, май и онлайн няма за съжаление :(

    ОтговорИзтриване
  3. Изделия на Starbrook Airlines съм виждала в BD Liquor в Люлин 4 (магазина се намира точно зад спирката на 111 в посока Младост-Люлин и се казва "90то СОУ").. Чипса е около 5-6лв, най-много 8, а шоколадите са около 16лв, по мои спомени. Скъпи са, но качеството си казва думата в такива моменти. Принципно Starbrook продават шоколада за някъде €10 в сайта си, така че цената всъщност е доста изгодна за един от най-хубавите белгийски шоколади. Надявам се да съм помогнала :)

    ОтговорИзтриване