Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Навън вали, а аз съм на габровски шоколад. Нямам предвид обаче пестила, наричан още шоколад от сини сливи, макар че и него много го обичам. ...

Koleff Fine Milk chocolate

Навън вали, а аз съм на габровски шоколад. Нямам предвид обаче пестила, наричан още шоколад от сини сливи, макар че и него много го обичам. Днес става въпрос за фин млечен шоколад произведен от габровска фирма или по-точно от завода за шоколадови изделия Станчо Колев. До сега не съм опитвала продукт на фирмата, щото все се хвърлям по чуждестранните шоколади. Незнайно защо сайтът им обаче не работи и не мога да разгледам по-подробно какво предлагат.
Моят шоколад е голям, 200 грама, в жълта опаковка, на която изпъква логото на фирмата. Дизайна й не се отличава кой знае с какво и не съм сигурна, че би ми хванал окото в магазина.
Блокчето шоколад е обвито със станиол, какъвто не бях виждала от доста време. По последни спомени такъв имаше в детството ми, но не помня за какво се е ползвал (разбира се на снимките не се вижда какъв е :)).

Малките парченца, дебелината и плътността на шоколада не позволяват да го счупя чисто. Това е проблем, ако има няколко нетърпеливи деца, искащи да имат шоколад точно колкото другия.

Трудно може да се долови някакъв аромат, съвсем лек е, според съдържанието има добавен ванилин, но не се усеща. Парченцата са твърди, трябва малко сила, за да се отхапят. Не обичам да дъвча шоколада, а тук се налага. Не бих казала, че се топи в устата. По скоро остава на малки бучки, които впоследствие преглъщам. Усещам някакъв полъх от домашния течен шоколад, който си правехме или поне на смесица от какао и краве масло.Като цяло шоколадът е доста сладък на вкус и не се отличава с нищо кой знае какво от други млечни шоколади, които съм яла.

Опит за буквата Г от шоколад :)

След около 5 парченца, макар и малки, со прибрах обратно в опаковката, защото ми стана прекалено сладко. Остатъчният му вкус е добър, което е плюс за мен. Като цяло не съм много впечатлена от шоколада, а многото захар ме спира да продължа с яденето му.

Интересно ми е вие доволните ли сте от българските шоколади и кои бихте ми препоръчали.

1 коментар:

  1. Отвратителен шоколад! На страна оставям, че ми прилоша на мен и на майка ми от него, но чисто вкусово просто е отвратителен. Усещат се евтини подсладители и изключително евтина мазнина. Лудост е, че е на цената на Линд.

    ОтговорИзтриване