Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Надали ще открия топлата вода с твърдението, че красотата зависи не само от това, с което се мацотаме отвън, но и от физическото ни състояни...

Грижа за красотата отвътре

Надали ще открия топлата вода с твърдението, че красотата зависи не само от това, с което се мацотаме отвън, но и от физическото ни състояние. Кожата, косата, ноктите са отражение на здравословното ни състояние и дори най-скъпите кремове и помади няма да помогнат, ако организмът не е добре.


При мен слабите места са ноктите и косата. Не мога да кажа, че са супер зле, но си имам проблеми с тях и се опитвам да ги боря. Косата ми продължава да си пада каквото и да опитвам - маски, шампоани, ампули против косопад, подстригвам я по-често, за да не се изтощава, не я третирам с нищо (имам предвид бои, къдрене, сушоари, преси и т.н.), но на моменти като я прихване и оставя доста голямо количество по гребена.


Ноктите ми и те имат възходи и падения. Така и не мога да разбера защо в един момент растат хубаво, здрави са и твърди и след това започват да се цепят, лющят и омекват.

По препоръка на една приятелка реших да пробвам с хранителни добавки. Досега не съм приемала такива, освен преди много, много години, когато пиех бирена мая, но така и не помня имаше ли ефект от нея. Както писах преди време от Ramcopharm ми изпратиха масло от облепиха на капсули, а след това ми предоставиха и новия си продукт Кератин +. Аз самата пък си бях взела Допелхерц® актив За Коса и нокти. Трите продукта не съм ги пила заедно, макар че маслото от облепиха може да се комбинира с Кератин +. Освен това, за да се усети действието им, трябва да се приемат по-дълго време, затова изчаках да свършат всичките и чак сега пиша публикация.

През лятото на 2013 започнах първо с Допелхерц® актив. Една опаковка стига за 1 месец, аз го пих три, после заминах за чужбина и там не пиех нищо. Като се прибрах започнах да приемам капсулите с масло от облепиха и след тях продължих веднага с Кератин +. Облепихата са 80 капсули, но се приема два пъти на ден, Кератин + пък са 50 и се приемат също по 1 капсула два пъти дневно.

Тъй като ефекта се натрупва не мога да кажа на коя точно от хранителните добавки се дължи подобрението на състоянието ми. Да не говорим, че по принцип съм си скептична и отначало не вярвах, че ще ми подействат по какъвто и да е начин.

Но... като цяло здравината на ноктите ми видимо се подобри. Спряха да се цепят и лющят, което водеше до счупването им. Кожата на лицето ми също реагира добре на хранителните добавки. Има добър и здрав вид, дори когато не ползвам кремове. Косата ми обаче се оказа упорита. Не забелязах косопада да намалява, иначе на външен вид изглежда добре, но тя като цяло си ми е здрава и хубава.

От Нова година насам обаче не пия нищо и се чудя колко ли време ще се задържи ефекта. Най-вече заради ноктите, защото не искам пак да започнат да се чупят. Не че ми е проблем всеки месец да си купувам капсули, дали ще дам пари за кремове, лакове или хранителни добавки, целта е една и съща - косата, кожата и ноктите ми да изглеждат добре, но все пак не ми се става зависима от даден продукт.

Прибягвали ли сте до помощта на хранителни добавки и действа ли те при вас?

3 коментара:

 1. На мен същото ми помогнаха много в борбата с косопада след раждането,приемах капсулите на Пфуто за 3 месеца. Преди 6 месеца направих прием на други хранителни добавки изписани от дерматолога ми,но нямаше никакъв ефект от тях,също сега търся да си взема ензими да пия,но немога да намеря никъде такива каквито ми препоръчаха. Аз мисля,че има ефект от тях съчетани с подходяща козметика.

  ОтговорИзтриване
 2. Аз постоянно пия някакви добавки, в момента 4 различни. За косопада обаче до момента не съм намерила нещо, което да действа въпреки че правя няколкомесечни терапии с добавки против косопад.

  ОтговорИзтриване
 3. Hi, I am running an international GIVEAWAY on my blog, you can win Clarins and other brands: http://www.beautybellenotes.com/2014/01/blog-anniversary-giveaway.html

  xoxo,
  Olivia

  ОтговорИзтриване