Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Официално е лято. Също толкова официално слънцето е горещо и изгарящо. Изхабих вече един слънцезащитен продукт само за лицето и е време да...

Eucerin Photoaging Control Sun Fluid SPF 50

Официално е лято. Също толкова официално слънцето е горещо и изгарящо. Изхабих вече един слънцезащитен продукт само за лицето и е време да посегна към следващия. Тази година съм много старателна в това отношение, защото виждам как редовните грижи се отразяват на кожата ми и не пропускам да направя каквото мога в тази насока. Предпазването на лицето от ултравиолетовите лъчи е една от стъпките към красива кожа, разбира се не само през лятото, но тогава прекарваме повече време на открито и повече поне аз се наслаждавам на слънчевите лъчи.

Избрах си слънцезащитен флуид от козметиката на Eucerin, който предлага нещо много важно - защита от фотостареене, а според описанието си и намаляване на бръчките. За изпълненито на тези цели в състава му са добавени хиалуронова и глицеринова киселина.

Тъй като за борба с бръчките ползвам други продукти, не мога да дам категорична оценка как се справя Eucerin Photoaging Control Sun Fluid SPF 50 в това направление, но не мисля, че ми е излишен като още една допълнителна грижа. Главната му задача обаче си остава да защити кожата ми от слънчево изгаряне, пресушаване, зачервяване и всякакви подобни несгоди, които ме сполетяват, ако пропусна да се намажа.

Продуктът е в стабилна опаковка, добре затваряща се, с помпичка. Най-вероятно няма да имам възможност да го ползвам в екстремни условия, разбирайте пясък, лепнещи ръце, вода и сол, но определено изглежда като нещо, което няма да ме предаде, да се разтече от опаковката си, да е неудобно за ползване и т.н. Жълтеникав на цвят, би трябвало да е без аромат, но аз усещам такъв при разнасяне. Слаб билково-цветен мирис, различава се от миризмата на други слънцезащитни продукти. Бързо се изпарява и не остава да витае около вас, което за мен е плюс. Тъй като е флуид е с по-лека, водниста, а не мазна консистенция и това си личи и при нанасянето. Попива почти веднага, не седи като бяла маска, не е мазен и задушаващ. Понася се добре от кожата ми, няма негативна реакция от нейна страна и я защитава без проблеми. Не съм успяла да изгоря още въпреки, че ми се налага да съм на открито и когато слънцето е най-силно.

Спогажда се с кремовете за лице, понякога ги пропускам и карам само с флуида. Грим не ползвам и затова не мога да кажа пасват ли си. По въпроса за бръчките - както казах ползвам и други продукти, освен това с Eucerin Photoaging Control Sun Fluid SPF 50 сме едва от месец заедно и не виждам разлика в бръчките си след започване на отношенията ни.

Доволна съм от този си избор на слънцезащитен продукт. Eucerin Sun Fluid SPF 50 е добър за жегите заради леката си текстура и най-вече заради добрата защита, която предлага. Негативи не успях да му открия, което е необичайно за мен, но се намират и такива продукти. Количество - стандартно за продукти за лице 50 ml, цена - около 20 лв.

* продуктът ми е предоставен за тест и ревю

0 коментара: