Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Посъбрах достатъчно нови придобивки, за да напълня една публикация. Не всичко съм купувала, има и награди и подаръци, различни по предназнач...

С какво ново се сдобих

Посъбрах достатъчно нови придобивки, за да напълня една публикация. Не всичко съм купувала, има и награди и подаръци, различни по предназначение и вид неща, отговарящи на шантавите ми интереси. Тези от тях, които ми допаднат най-много, ще си имат и отделно ревю. За другите ще си помисля дали да споделя многословно мнение.

Започвам с любимото ми - книгите. Най-малкото дете си присвои четеца ми, за да навакса с книгите за ваканцията и аз използвам момента, за да обърна внимание на книжните издания, които съм натрупала. Експериментирам какво ще ми допадне.

"Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна" на Юнас Юнасон ми е подарък. Опитът ми с шведски писатели до момента се изчерпва с няколко книги на Фредрик Бакман, който обаче пише страхотно, та се надявам и Юнасон да е този тип автори, които успяват да те грабнат и потопят в действието. Още един подарък за четене - "Щастието е чаша чай с теб" на Мамен Санчес. Никаква идея нямам как и за какво пише авторката, от анотацията очаквам забавно и леко произведение, подходящо за лятна почивка. Номер III от приключенията на Пърси Джаксън от Рик Риърдън чета, защото дете 2 обожава поредицата и купуваме полека лека всички книги от нея. Настоява и аз и сестра му да ги прочетем и ето ме забъркана в истории с богове, герои и чудовища. Междувременно семейно изгледахме двата филма по книгите, но не намерихме повече, някой ако знае дали има, да сподели. И двата варианта на среща с Пърси Джаксън и компания са увлекателен и забавен начин за запознаване с гръцката митология.

"Феноменът Тесла" от Хамиш Макензи я купихме, защото сме фенове на Tesla, половинката повече, та покрай него и аз. За разлика от другата книга за Илон Мъск, която е автобиографична, тази би трябвало да разкрива повече за компанията му за производство на електромомобили. Авторът е журналист, който е работил в нея и предполагам има поглед върху нещата отвътре. С "4-часовата работна седмица" от Тим Ферис се сдобихме заради желанието на мъжа ми да я прочете, доста е хвалена в нета. Той не я довърши до край и я подхванах аз, макар че никак не ми върви с книги за личностно развитие и други такива обучителни и поучителни писания.

Вторите ми по любимост придобивки - шоколадите. Имам 2 нови и по-специални, донесени ми от приятели (след любезна молба-заплаха от моя страна) - единият е от далечна Канада, другия от Малта. Няма да се бавя много с изяждането им, за да има ревюта и за вас. Лошото е, че още десетина шоколада чакат да бъдат дегустирани, изобщо тежка е съдбата на тестера-шокохолик.

Малко хранителни добавки, че само на шоколад не може да се живее :) Витамин C на прах пия отдавна, сега се запасих с 2 опаковки - една за вкъщи и една за работа. Имам усещане, че май пак са му вдигнали цената, но си остава доста изгодна покупка. Магнезий купих за половинката, аз съм пила преди време, не видях нещо специално в действието му, но го препоръчват при безсъние и стрес, за добър метаболизъм и енергия. Сега ще довършвам този, мъжете явно не обичат да пият лекарства/добавки. За силиция прочетох нещо, някъде, не помня какво точно, но беше свързано с красотата и забавяне на остаряването. И викам чакай да пробвам и това чудо. След малко проучване на предлаганото на пазара реших да си взема диатомична пръст, която съдържа 92% амфорен силициев диоксид. И така към сутрешната рутина добавих и "кал" както я наричам и чакам да стана пак на 20 години.

Сред новите ми придобивки намери място и нещо много интересно за мен - яйце за пране на дрехи Ecoegg. Отдавна се изкушавам от алтернативните начини за пране, най-вече защото стандартните препарати или са много ароматизирани и не вършат почти никаква работа или пък са адски скъпи и пак ароматизирани и наблъскани с вредни вещества. Преди време пробвах сапунените ядки, но не бях очарована от действието им. Сега е ред на яйцето, което ще има за цел освен да изпира хубаво дрехите и да ми покаже, че е безвредно за кожата на децата, която доста се влияе от обикновените препарати за пране. Ако изчезнат кожните им проблеми, обещавам да ползвам само яйца от тук насетне.

Още нещо готино и ново за мен като продукт и идея - комплект от бамбукови прибори, дори сламката е от бамбук + четка за миенето й. Функционален, красив, удобен за носене даже в дамска чанта, идеален за офиса и за пикник край реката, много му се радвам и съм доволна, че се падна на мен. Благодаря на късмета и на Рада.


И малко козметика, да няма празна рубрика в сайта. Щеше ми се и за пътуване да напиша нещо, но няма изгледи за скорошно такова на хоризонта. Бюти придобивките не съм купувала скоро, но въпреки това имам малко нови, спечелени предимно от игри, в които се включвам.

Душ гел от Dove - oт тяхна игра за истории за истинската красота, персонализиран е с моето име. Доста години не съм посягала към продукт на марката, нямам спомени преди какво съм ползвала, доволна ли съм, явно ще си градя на ново мнение. Още една дрогерийна марка и продукт, който според хората гледащи телевизия е много рекламиран в последно време. L’Oréal Paris Elseve Dream Long e маска (те го наричат крем) без измиване, който има задача да поправи цъфтящите краища на косата. Той пък е от dm scout кампанията - всеки месец избират 50 човека и им изпращат различен продукт за тест. Овлажняващ шампоан на Lavera - обожавам всичко тяхно, в момента подготвям публикация за мостри и там присъстват осезаемо. И това ми е награда от игра.

И май това беше всичко. Доста текст се получи. Ако сте го дочели до край, ми пишете за кои нови придобивки ще ви е най-интересно да прочетете, за да напиша ревю първо за тях.

0 коментара: