Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Донесох си няколко шоколада от балканското ни пътуване, но само този оцеля да му направя ревю. Другите и без това бяха подарък за децата ...

Najlepše želje - Mlečna čokolada Mlečni krem

Донесох си няколко шоколада от балканското ни пътуване, но само този оцеля да му направя ревю. Другите и без това бяха подарък за децата и те скоропостижно ги унищожиха. При търсенето на шоколад чаках да ме грабне външния вид и държах да е произведен в държавата, в която го купувам. Да е типично техен и да го няма в България. Явно не съм чела достатъчно внимателно опаковката, защото Najlepše želje го купих в Мостар (Босна и Херцеговина), а се оказа, че е произведен в Сърбия. В такъв случай го броя за сръбски и го изядох като такъв. Ще трябва да повторя търсенето на босненски шоколад.

Името му, ако не бъркам, се превежда като "Най-добри пожелания". Производител Stark - фирма с дългогодишна традиция в създаването на сладки изделия, подвизава се на пазара от 1922 година. Najlepše želje ме подкани да го взема с жизнерадостната си опаковка. Също и с комбинацията от млечен шоколад и забележете не мляко, а млечен крем, за още повече калций. Супер радващ окото слънчево жълт цвят, розички и вкусно (поне на рисунка) кремче, което изглежда като пухкава сметана. Съвсем лек соц привкус ми навя цялата композиция, може би заради розите и панделката (не моите, а тези на картинката).


В хартиена опаковка, каквито вече се срещат по-рядко, се събират 20 парченца шоколад. Всяко е щамповано със сърчице и надпис Stark. При отваряне мирише доста приятно на шоколад и мляко. Разчупвайки блокчетата очаквам да видя вкусния млечен крем, който така примамваше на опаковката. Но пълнежът между горната и долната земя шоколад изглежда напълно пресъхнал и умрял. Като сухо мляко е, същия съм виждала в Kinder шоколадчета, при тях е една идея по-привлекателен. Честно казано разочарована съм. Освен пълната липса на прилика между нарисуваното и реалността, този бял пласт никак не се е интегрирал с шоколада. Съществува си съвсем отделно от него. При разчупване долната половина на шоколада се отделя, троши се на парченца, горната също, а средния пласт залепва до която е успял да се докопа. Не изглежда никак приканващ те да го хапнеш.


Да не отчайвам напълно ситуацията, така поне опитах всеки пласт поотделно и ако трябва да съм честна, стават повече за ядене, отколкото за гледане. Млечния пълнеж е сладък, но не много, напомня ми на бял шоколад, макар и по-нежен като вкус, но не толкова гладък. Шоколадовата част е много вкусна, определено в правенето на млечен шоколад Stack са се справили страхотно. Съчетанието между двете е приятно, без да е накъртящо млечно или сладко. Въпреки първоначалното ми разочарование, комбинацията млечен шоколад + още мляко в прочит на сръбската фирма се оказа вкусна и засищаща шоколадов глад. Трябва да поработят обаче върху външния вид на Mlečna čokolada Mlečni krem или да си сменят картинката на опаковката, че много фрапираща разлика се получава.


Според касовата ми бележка цената е 1,70, предполагам, че не е евро, а са босненски марки, но нямам никакви спомени с каква точно валута платихме. Количество - 100 грама.

0 коментара: