Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

С Dr. Sheller мога да кажа, че имаме добро приятелство. Харесвам продуктите им и когато имам възможност включавам по някой от тях в грижата ...

Дневен овлажняващ и освежаващ крем с френско грозде и масло от Марула Dr. Scheller

С Dr. Sheller мога да кажа, че имаме добро приятелство. Харесвам продуктите им и когато имам възможност включавам по някой от тях в грижата за кожата. Дневният овлажняващ крем, за който ще ви разкажа днес, ме заинтригува с двете си главни съставки: френско грозде и масло от Марула. За втората за първи път чувам, а и първата я познавам само като нещо за ядене и пиене, но не я бях срещала като част от продукт за разкасяване.

Марулата е африканско дърво и служи буквално за всичко на местното население. Те използват всяка част от нея за храна или като суровина. За козметични цели най-ценно е маслото от ядката/семената на плодовете. Извлеченият от тях материал съдържа голямо количество олеинова киселина и още доста полезни вещества. Маслото е много устойчиво на окисляване и има похдранващи и хидратиращи свойства. Кожата го приема благоприятно и затова го включват като съставка в продукти за лице и тяло, ползва се и като масло за масажи.

Black Currant & Marula Refreshing Moisturizing Day Care както говори името му, защитава дехидратираната и суха кожа. Френското грозде действа отвън навътре, а маслото от Марула в обратна посока, като двете се допълват и би трябвало да осигуряват 24 часова хидратация на кожата, намаляване следите от остаряване и защита от вредното действие на околната среда. Ползва се сутрин върху почистена кожа. Особено подходящ е за дами на 35 + и нагоре години. Интересно е указано на опаковката му, където има скала от 30 до 75 години и съответния период е оцветен с касисов цвят :) Готино е да знаеш, че марката полага грижа за момичета на всякаква възраст.

Стабилно, плътно затварящо се бурканче от тъмно стъкло съхранява и защитаваща крема през целия му период на ползване, който е максимум 6 месеца след отваряне. Допада ми приятния аромат, който ми придружава при всяко намазване. Мисля, че съм го срещала и при други продукти на марката - леко доловим, топъл и успокояващ. Въпреки наличието на няколко масла в състава (освен маслото от марула има и кайсиево масло, кокосово масло  и масло от слънчогледови семки), консистенция е по-скоро водна. Не винаги кожата приема веднага крема и тогава е необходимо по-интензивно втриване. Приятното усещане при ползването му води до предозиране. Ако това се случи, усещам кожата си мазна и се налага да премахна излишното количество крем, което не знам до колко е добре за действието му.

Стигнах най-после и до резултата от ползването на Dr. Scheller. Минути след нанасянето му кожата живва - изпъва се и светва. Усещам я по-плътна, хидратирана и даже, ако можех да говоря от нейно име - по-щастлива. Като физическо отражение от ползването на крема ефекта не е чак толкова мигновен - има заглаждане и по-свеж вид. Не мисля, че чак 24 часа действат съставките и хидратира, но е факт, че до вечерното почистване кремът се усеща на лицето ми. По-скоро не той, а ефекта от него - доволна и обгрижена кожа.

За дълготраен ефект не мога да изкажа категорично мнение. Редувам няколко продукта с идеята да ми осигурят по-гладка и свежа кожа. Дали ми се получава е трудно да преценя, зависи от моментното състояние на кожата и настроението ми. Това, което мога да потвърдя със сигурност е, че в кремът на Dr. Scheller няма нещо, което да не ми харесва. Количеството е 50 ml, цената беше в порядъка на 20-25 лв. В момента обаче не се предлага за продажба, не знам дали е временна липсата му или завинаги е спрян от производство.

0 коментара: